FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 312
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se poate coase la masina o trusa de lucru pentru barbati

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se poate coase la masina o trusa de lucru pentru barbati

 Q:   Intreaba despre Cum se poate coase la masina o trusa de lucru pentru barbati       
Această trusă este formată, de fapt, din două truse: una în care se păstrează toate ustensilele necesare lucrului de mină - ace, foarfece, degetar, centimetru etc. - şi cealaltă mai lungă în care se ţin andrele şi croşete de toate grosimile. Această a doua trusă poate fi legată şi fixată de prima printr-un şiret, pe dos.

Cand nu se utilizează, trusa se poate strange prin îndoire şi se leagă ocupand astfel un spaţiu mult mai mic. Cand trusa este stransă, partea de deasupra are o garnitură de linii frante care se realizează prin tighele trase la maşină, cu aţă colorată sau motive de broderie românească. Pentru a realiza aceasta, înainte de a monta trusa se procedează astfel: Pe o foiţă se desenează liniile necesare respectand dimensiunile trusei, adică înălţimea 8 cm şi lungimea de 18-19 cm. Se aşaza foiţa pe faţa materialului, se însăilează la unul din capete şi se trag tighele la maşină folosind un fir de aţă pus în două, în culori asortate.

Trusa pentru lucru are o lăţime de 19-20 cm, iar lungimea de 30-32 cm. Prin strangere se micşorează ajungand la 8-10 cm lungime. Această trusă are în partea de sus o perniţă pentru ace de cusut de diferite mărimi şi grosimi, iar mai jos două buzunare fixate unul sub altul.

Dintr-un material mai gros se croieşte un dreptunghi cu măsurile de mai sus plus cate 1 cm, în lungime şi lăţime pentru rezerve, care se dublează cu o ţesătură de altă culoare sau imprimată. Se aşazâ apoi dublura, se însăilează, se trage la maşină de jur împrejur, lăsand o deschizătură pe una din laturi de 6-7 cm, pe unde se întoarce pe faţă. Se coase partea pe unde s-a întors cu puncte oblice, apoi se însăilează cusătura pe margini şi se calcă cu o carpă umedă pană ce se presează bine. Se croieşte apoi perniţa lungă de 9-10 cm şi lată de 7-8 cm. Se trage la maşină, se întoarce pe faţă, se umple cu vată, apoi se coase deschizătura pe unde s-a întors. Perniţa gata se fixează pe suport prin patru sau cinci cheiţe cusute de perniţă în partea de sus, care se închide prin tot atatea copci fixate pe suport.
Se croiesc cele două buzunare mai mari decat lăţimea trusei cu 2-3 cm şi late de 10-11 cm.

Se conturează fiecare buzunar în partea de sus cu cate un tiv lat de 1 cm, care se trage la maşină. Se montează primul buzunar şi se însăilează începand din marginea de jos, la fel şi în părţi, îndoind cate 1 cm. La o distanţă de 3-4 cm mai sus de primul buzunar se însăilează şi al doilea, după care se trage la maşină. Trusa gata se conturează de jur împrejur cu un tighel la o distanţă de 1-1,5 cm din margine.


Tag-uri: ac, ata, material, cusaturiCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :