FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 9,833
Votes: 1
Fame Riser
          
Fame Rank
6
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se poate coase la masina o lenjerie de pat

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se poate coase la masina o lenjerie de pat

 Q:   Intreaba despre Cum se poate coase la masina o lenjerie de pat       
Lenjeria de pat se compune din cearşaful de plapumă, cearşaful de pat şi feţele de pernă (mari şi mici).
Ţesăturile folosite la confecţionarea lenjeriei de pat sunt panzeturile din fibre de bumbac, in sau în amestec, pline şi durabile ca: panză albită, sifonul, damascul, olanda şi olandina, cu lăţimea de 0,90-2,20 m. Mai nou, pe lîngă ţesăturile într-o singură culoare, la confecţionarea lenjeriei de pat se mai folosesc ţesături imprimate sau in dungi, în culori pastelate, cu motive florale sau geometrice, armonios grupate.

Ţesăturile late de 2,20 m se folosesc pentru cearşafurile de plapumă şi pled; cele de 1,80 - pentru cearşafurile de pat şi studio, iar pentru feţele de pernă cele cu lăţimea de 0,80-0,90 m dacă pernele au o măsură obişnuită . Făcand calcule exacte, feţele de pernă se croiesc şi din acelaşi material din care s-au croit cearşafurile şi se obţine o garnitură completă, cearşaf de plapumă, de pat şi faţă de pernă.

Ştiut este că ţesăturile din fire de in şi bumbac după prima spălare îşi micşorează dimensiunea. Pentru a nu risca să rămană mică lenjeria, se recomandă ca înainte de croit să se introducă materialul în apă caldă timp de 10-12 ore, după care se întinde, se usucă şi se calcă. Măsurile necesare pentru lenjeria de pat se stabilesc astfel: Pentru cearşaful de plapumă se aşază centimetrul lejer pe suprafaţa plăpumii, care a fost bine întinsă, de la cusătura care desparte faţa plăpumii de dosul ei, pană în partea cealaltă în lungime. Măsura de lăţime se ia pe mijlocul plăpumii în lăţime, tot de la o cusătură la cealaltă. La aceste dimensiuni se adaugă răsfrangerile din părţi, care se măsoară tot de la cusătura care desparte faţa de dos, pană mai jos de centrul nasturilor cu 1,5 cm la care se calculează şi lăţimea tivului. Pentru lejeritatea cearşafului pe plapumă se mai adaugă în lungime şi lăţime cate 3-4 cm.

Pentru cearşaful de pat, se măsoară patul în lungime şi lăţime, la care se adaugă cate 30 cm, ceea ce intră sub saltea. Pentru partea cearşafului cu garnitură se adaugă încă 25 cm. Măsura pentru pernă se află, înconjurand perna cu centimetrul pe mijlocul ei, dimensiune care se împarte în două. Aceasta indică măsura interioară a pernei la care se adaugă tivurile.


Tag-uri: ac, ata, material, cusaturiCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :