FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,571
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se poate coase la masina cearceaful de plapuma

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se poate coase la masina cearceaful de plapuma

 Q:   Intreaba despre Cum se poate coase la masina cearceaful de plapuma       
Cearşaful de plapumă, după rasfrangerea pe faţă, poate fi: simplu, cu capac sau plic.
Pe cearşaful croit se fac întai colţurile cusute pe diagonală, ca la cearşaful de pat, apoi se însăilează tivul pe cele patru laturi cu atenţie, sâ aibă, aceeaşi lăţime. La sfarşit se trage la maşină. Butonierele se fixează pe tivul cearşafului, după distanţa nasturilor de la plapumă. Pentru aceasta cearşaful pus în două se aşază cu râsfrangerea pe faţa plâpumii apoi în direcţia fiecărui nasture, şi se dă semn cu creionul pe lungime şi lăţime. Distanţa butonierelor din colţuri este mai mare, ea se fixează la nasturii din colţuri după ce s-au încheiat butonierele de pe cele două laturi.

Se trec semnele şi pe celelalte două părţi şi se execută but onierele cu mana folosind un fir de aţă mai gros decat al ţesăturii sau cu maşina.
Cearşaful de plapumă cu capac are la un capăt o râsfrangere mai mare pe faţa plâpumii, care o protejează mai bine de atingerea mainilor şi a feţei, care se numeşte capac . Capacul cearşafului de plapumă, de regulă, se execută cu diferite garnituri şi broderii ca la cearşaful de pat, constituind astfel o garnitură împreună cu feţele de pernă.

Cearşaful cu capac se croieşte ca şi cel simplu, la care, pe lîngă râsfrangerea din partea de jos şi plusul de lejeritate, se adaugâ lungimea capacului măsurată pe faţa plâpumii dupâ poziţia nasturilor.

După ce s-a croit se stabileşte forma capacului procedînd ca la cearşaful de pat. Se îndoaie panza pe lungime şi se întinde pe masă. Din linia de îndoiturâ se măsoară pe orizontală 1/2 din lăţimea plâpumii; din punctul stabilit se duce o verticală egală cu lungimea capacului. Din capătul acestei linii se trasează o linie orizontală pană în marginea panzei. Se decupează panza lăsand cate 5-6 cm rezervă din semn pentru tivuri. Colţurile tivului din interior se fac cu triunghi adăugat, iar cele exterioare cusute pe linia diagonală dupâ explicaţiile date la cearşaful de pat. Se însăilează tivul, controlînd lăţimea din distanţă în distanţă şi se trage la maşină. Cusătura decorativă de la tiv ca şi broderia de pe capac se fac la fel cu cea de la cearşaful de pat, care împreună cu feţele de pernă formează o garnitură completă de pat.


Tag-uri:Categorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :