FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,341
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se poate coase la masina cearceaful de pat

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se poate coase la masina cearceaful de pat

 Q:   Intreaba despre Cum se poate coase la masina cearceaful de pat       
Cearşaful de pat se confecţionează după caz, pentru pat simplu, dublu sau studio. La cearşaful simplu, care acoperă patul şi se introduce sub saltea pe toate laturile, se măsoară panza şi se taie lungimea cearşafului care este egală cu lungimea patului plus 30 cm, iar ca lăţime, lăţimea patului plus 30 cm. La toate laturile se face un tiv mic de 1 cm tras la maşină. La cearşaful de pat dublu care atarnă şi are garnitura pe cele două laturi, în lungime, se foloseşte material cu lăţime dublă de 2,20 m. La partea cu garnitură se face un tiv lat de 5 cm. Pentru a se întinde frumos pe pat este bine să se decupeze cate un colţ la partea care vine sub saltea.

Materialul de cearşaf, tăiat după mărimea patului, la care s-a adăugat în lăţime plusul ce atar nă, iar în lungime ceea ce intră sub saltea, se întide îndoit în două pe masă, pentru a se calcula şi tăia odată la două colţuri materialul de dedesubt.
De la îndoitura se măsoară 1/2 din lăţimea, plus 5,5 cm pentru tiv, din care se trasează pe panză o linie verticală egală cu 10-15 cm, cat s-a calculat la lungimea cearşafului pentru rezervă, minus 5,5 cm pentru tiv. Din capătul acestei linii se trasează o linie orizontală pană în marginea panzei. Aceeaşi operaţie se face şi la celălalt colţ. Se decupează apoi panza pe liniile trasate , rest care se foloseşte la dosurile de pernă mici şi la triunghiurile necesare pentru completarea tivurilor.
Pentru a executa tivurile care la părţile cu garnitură au lăţime mai mare de 5 cm se vor aranja mai întai colţurile: unul (la exterior) în diagonală la care se elimină panza pentru a nu fi prea gros, iar celălalt cu toate laturile egale şi triunghi, in interior .

Colţul cu triunghi In interior se execută la unghiurile din interiorul cearşafului. Mai întai se trasează cu creionul o diagonală pornind din marginea panzei pană la linia de îndoire a panzei mai puţin 0,5 cm. Se taie panza pe această linie. Indoind materialul pentru tiv se observă o lipsă de material în formă de triunghi. Pentru completare se taie un pătrat cu latura de 11 cm din resturile obţinute de la panza scoasă din această tăietură. Se taie pătratul pe diagonală formand două triunghiuri necesare la completarea tivurilor. Se fixează triunghiul cu latura mare care este pe fir bie, pe colţul cearşafului, se trage la maşină şi se descalcă .

Colţurile fiind gata, se însăilează tivul, urmărind ca lăţimea lui să fie egală pe toată întinderea, şi se trage la maşină.
Pe aceste laturi frumos este să se execute cusături decorative cu maşina de cusut, după instrucţiunile ce o însoţesc.
Pe materialele într-o singură culoare, afară de cusături decorative se pot executa modele de broderie şi aplicaţii, cu material din altă culoare.


Tag-uri: ac, ata, material, cusaturiCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :