FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 498
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se inlocuiesc chingile de sustinere a arcurilor de la un scaun

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se inlocuiesc chingile de sustinere a arcurilor de la un scaun

 Q:   Intreaba despre Cum se inlocuiesc chingile de sustinere a arcurilor de la un scaun       
Cum se inlocuiesc chingile de sustinere a arcurilor de la un scaun Chingile textile, sub forma unei împletituri, care constituie elementele de susţinere ale arcurilor de la un scaun, după o perioadă de timp se uzează, se destramă sau se rup, datorită eforturilor mari şi repetate, fiind necesar în această situaţie înlocuirea lor cu alte chingi noi de aceeaşi dimensiune.

Aşezarea şi fixarea chingilor este una din primele operaţii tehnologice la executarea tapiţeriei unui scaun. Totuşi, înlocuirea chingilor este posibilă să fie realizată, fără demontarea elementelor constructive care îi urmează (panzele de acoperire, materialul de umplutură, stofa de faţă), prin demontarea chingilor uzate pe la partea inferioară a şezutului scaunului .

în acest scop, cu un ciocan de lemn şi cu o daltă, folosită în direcţia fibrelor de lemn, se scot ţintele de fixare a chingilor de pe rama şezutului, iar cu o foarfecă se taie sforile de legare a arcurilor de chingi .

Arcurile fiind eliberate ca urmare a îndepărtării împletiturii de chingi, se procedează la legarea arcurilor între ele, cu ajutorul unei sfori groase de canepă, pe cele două direcţii perpendiculare ale suprafeţei de aşezare a arcurilor, capetele sforilor la cele două extremităţi fiind fixate pe rama 'de lemn, printr-un nod înfăşurat în jurul cuielor bătute bine în ramă. La legarea cu sfoară se vor. folosi noduri obişnuite (complete), executate pe primele spire ale arcurilor, noduri ce asigură o bună stabilitate a poziţiei lor.

Chingile textile se constituiesc într-o împletitură nouă, după modelul celei vechi, dar tăiate la o lungime mai mare cu 15 cm, pentru ca împletitura din chingi să acopere cu depăşire din plin conturul şezutului de scaun. Apoi, împletitura se aşază pe axa ramei de lemn şi se poziţionează corect faţă de poziţia spirelor de arc, care trebuie să fie în dreptul încrucişării chingilor, acolo unde este rezistenţa mai mare de susţinere a arcurilor .

Capelele chingilor de pe partea din spate şi dintr-una din părţile laterale ale ramei şezutului se fixează fiecare cu cate 5 ţinte pe ramă după ce în prealabil s-a făcut o îndoitură de 2 cm la capătul chingii. Apoi, se trece la fixarea celorlalte capete opuse ale chingilor, prin întinderea fiecărei chingi în parte, cu ajutorul întinzătorului de chingi sprijinit pe rama de lemn. Cand chinga a ajuns în poziţia de aşezare pe ramă, se fixează cu 3 ţinte, după care se îndepărtează întinzătoaul de chingi. Se taie surplusul de chingă rămas liber, după ce s-a lăsat un capăt de 2 cm, capăt de chingă ce se îndoaie peste cele trei ţinte bătute anterior după care se fixează cu două ţinte bătute peste îndoitură, astfel ca ele să fie în acelaşi rand cu cele anterioare .
După această operaţie de înlocuire a chingilor se procedează la fixarea arcurilor de aceste elemente de susţinere, cu ajutorul unui ac cu sfoară, acul fiind curb pentru executarea cu uşurinţă a cusăturilor.

In final, înlocuirea chingilor şi fixarea lor de arcuri fiind terminată, scaunul tapiţat poate fi dat în folosinţă.

sursa imaginii http://www.ainokavantera.com


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemnCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 17 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :