FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,172
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se face taierea unei caramizi cu ciocanul

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se face taierea unei caramizi cu ciocanul

 Q:   Intreaba despre Cum se face taierea unei caramizi cu ciocanul       
In timpul execuţiei unei zidării, se folosesc în mod curent fracţiuni de cărămidă (1/4 ; 1/2 ; 3/4 etc.) care se obţin prin tăierea (cioplirea) cărămizilor cu ajutorul ciocanului de zidărie .

In cazul cand unele cărămizi nu au fost aşezate Ie nivelul sforiir fiind ieşite din plan, pentru readucerea lor în plan se aplică lovituri uşoare cu ciocanul pe un andreptar.
Pentru verificarea verticalităţii se foloseşte firul cu plumb, procedandu-se la fel ca în cazul verificării orizontalităţii

Pentru a tăia o cărămidă în două sau în mai multe bucăţi, mai întîi se trasează pe feţele cărămizii linia de tăiere la dimensiunea dorită şi apoi pe acest traseu se face un şanţ mic cu ajutorul unei dălţi sau prin crestarea cu tăişul ciocanului.
Cand cărămida urmează să fie tăiată la jumătate, ea se ţine în mană astfel ca linia de tăiere să fie la mijlocul palmei, iar cand urmează să fie tăiată în părţi neegale (1/4 sau 3/4) cărămida se aşază în palmă cu partea ei cea mai mare.

Pentru a avea o rezistenţă mai mare la lovirea cu ciocanul, se reazimă piciorul stîng pe un obiect mai ridicat, iar mana stangă care ţine în palmă cărămida se sprijină în cot pe piciorul stîng. După aceea, cărămida este tăiată, lovind cu mana dreaptă, cu ascuţişul ciocanului pe şanţul crestat, perpendicular pe suprafaţa îngustă a cărămizii .
Dacă lovitura ciocanului nu este perpendiculară pe suprafaţa cărămizii, tăierea ei nu se va face pe linia crestată, ci pe alte linii, strambe.
Pentru tăierea longitudinală, în grosime, cărămida se prinde cu mana stîngă, apropiată de corp, astfel ca ea să poată fi lovită pe feţele înguste ale cărămizii, cu varful ciocanului, perpendicular pe suprafaţa ei .

sursa imaginii http://daadwitswallproject.files.wordpress.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, sculeCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 06 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :