FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 845
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se face lipirea cu adeziv polivinilic si epoxidic

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se face lipirea cu adeziv polivinilic si epoxidic

 Q:   Intreaba despre Cum se face lipirea cu adeziv polivinilic si epoxidic       
Cum se face lipirea cu adeziv polivinilic si epoxidic a. Cum se face lipirea cu adeziv polivinilic- Pentru uşurinţă, se ia ca exemplu lipirea cu adeziv polivinilic a două plăci de lemn suprapuse .
După ce suprafeţele de lipit au fost pregătite, aşa cum s-a arătat mai sus, plăcile de lemn se aşează unul peste altul, pentru ca să se determine suprafeţele de lipire . Apoi, cu ajutorul unei pensule sau a unui şpaclu se etalează materialul de lipit polivinilic într-un strat subţire şi cat mai uniform , după care se suprapun cele două piese componente .
Cat timp lipitura este încă proaspătă se va deplasa piesele între ele, pentru a putea fi potrivite corect si după poziţionarea lor, se vor fixa cu şuruburi de strangere, pe toată durata uscării lipiturii. Excedentul de adeziv, rezultat după strangerea pieselor componente, se va îndepărta imediat cu o carpă umedă.

b. Cum se face lipirea cu adeziv epoxidic. Pentru exemplificare, se prezintă lipirea cu adeziv epoxidic a unui suport din material plastic pe o placă de faianţaşi a unui picior spart de pahar din cristal .
După ce piesele de lipit au fost pregătite din punct de vedere al acurateţei şi după cea fost stabilit modul de fixare pe durata aplicării şi întăririi adezivului, se trece la pregătirea materialului de lipit epoxidic, respectandu-se instiucţiunile unităţii producătoare.

Pe un capac de cutie metalică se pune cantitatea de răşină si de întăritor, atat cat este necesar lipirii obiectului , avand grijă ca după această operaţie să nu se inverseze capacele tuburilor sau a borcanelor ale componentelor adezivului, pentru a nu risca deteriorarea lui. Apoi, se amestecă cele două componente ale adezivului cu o spatulă sau cu o lopeţică pană se obţine o compoziţie consistentă şi uniformă , cu care se aplică pe spatele suportului din plastic, într-un strat subţire pe toată suprafaţa de lipire , după care suportul se lipeşte la placa de faianţă, pe locul dorit, aplicandu-se peste acesta o bandă adezivă, prelungită şi pe placa de faianţă , pe toată durata uscării lipiturii.
Timpul de uscare a adezivului poate să fie scurtat dacă lipitura este supusă acţiunii căldurii. De aceea, se recomandă ca lipirea cu adeziv epoxidic să se facă la o temperatură mai mare de 15°C, sau să se folosească un uscător de păr, cu care se accelerează întărirea lipiturii .

Lipirea piciorului spart a paharului de cristal sau de sticlă se face în condiţii asemănătoare, cu deosebirea că în acest caz trebuie să se improvizeze un montaj al acestuia, cu ajutorul unor bucăţi de scandură şi a unei panglici adezive, cu care să se fixeze şi să se strangă bine ansamblul părţilor lipite ale paharului .
sursa imaginii http://www.parktool.com


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemnCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 18 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :