FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 4,447
Votes: 1
Fame Riser
          
Fame Rank
5
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se face grunduirea in procesul de prelucrare a suprafetei suport inainte de varuire sau vopsire

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se face grunduirea in procesul de prelucrare a suprafetei suport inainte de varuire sau vopsire

 Q:   Intreaba despre Cum se face grunduirea in procesul de prelucrare a suprafetei suport inainte de varuire sau vopsire       
Prelucrarea suprafeţei suport cuprinde o serie de operaţii care se execută în continuarea operaţiei de pregătire, avand ca scop desăvarşirea netezirii suprafeţei şi măririi aderenţei straturilor următoare de zugrăvire sau vopsire.
In cadrul pregătirii suprafeţelor suport se execută în totalitate sau parţial următoarele operaţii, în funcţie de structura, calitatea suprafeţei şi de natura compoziţiei : grunduirea, chituirea, şpacluirea şi şlefuirea.
In continuare se prezintă tehnologia dc execuţie a acestor operaţii.

Grunduirea este prima operaţie care se execută după pregătirea suprafeţei suport şi constă în acoperirea acesteia cu un strat de compoziţie denumit gru nd, care are rolul de a mări aderenţa dintre suprafaţa suport şi stratul următor de compoziţie, fie de zugrăvit sau de vopsit.
La lucrările de zugrăveli, grundul se aplică pe suprafeţe tencuite, tencuite şi gletuite, de beton şi mai rar pe suprafeţe de lemn.
La lucrările de vopsitorii, grundul se aplică pe aceleaşi suprafeţe ca mai sus ca şi pe suprafeţe metalice.

Aplicarea grundului se face manual, cu ajutorul unei bidinele, într-un strat subţire, uniform şi continuu, pentru a se realiza o bună pătrundere în porii stratului suport şi pentru a se asigura o mărire a aderenţei. Bidineaua se înmoaie în compoziţia de grund, se stoarce de marginea vasului, pentru a prelua cantităţi mici dc grund, după care se aplică pe pereţi şi plafoane, prin mişcări largi ale mîinii,
Înainte şi înapoi, avand grijă ca pe suprafaţa dată cu grund să nu ră-mană dîre sau urme de bidinea.

Ordinea de aplicare a grundului este similară cu cea folosită la nplicarea compoziţiei de zugrăveli sau de vopsire.
La aplicarea grundului pe pereţii unei încăperi, se va începe cu |i reţele opus uşei de intrare, de la colţul din dreapta peretelui spre tînga acestuia, prin manipularea orizontală a bidinelei, în benzi late de 50—60 cm.
La aplicarea grundului pe plafon se va începe dinspre partea cu fereastră, prin manipularea bidinelei transversal pe direcţia luminii, în benzi de aceeaşi dimensiune.
După aplicarea grundului, aspectul suprafeţei trebuie să fie umed şi lucios, fără urme şi dîre de bidinea.

In cazul cand după grunduire aspectul se prezintă mat pe anumite porţiuni, înseamnă că tencuiala a absorbit din compoziţia de grund, pe aceste porţiuni, o cantitate mai mare de apă decat în restul suprafeţei. In această situaţie, pentru uniformizarea grundului, pe aceste porţiuni mătuite se va mai aplica încă un strat de grund.
Dacă se constată pe suprafaţa grunduită dîre sau urme de bidinea, ele se retuşează imediat după aplicarea grundului, cu ajutorul unei pensule subţiri.

sursa imaginii http://www.newstarts.org.uk


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 06 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :