FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,248
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se executa o zugravire

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se executa o zugravire

 Q:   Intreaba despre Cum se executa o zugravire       
Cum se execută o zugrăvire. Zugrăvelile care au la bază o compoziţie de clei şi apă sunt lucrări de finisare superioară celor de văruire, avand un larg domeniu de folosire la zugrăvirea încăperilor locuinţelor de la oraşe şi într-o măsură din ce în ce mai mare la cele de la sate.

Zugrăvelile se aplică numai la interiorul locuinţelor, pe tencuieli le drişcuite numite zugrăveli simple, pe tencuieli gletuite numite i:ugrăveli obişnuite şi pe tencuieli şpacluite numite zugrăveli superioare. Ele se aplică mai rar pe suprafeţe de cărămidă sau de lemn şi sunt excluse pe suprafeţele metalice, pe aceleaşi considerente ca la văruire, acestea provocand ruginirea metalului.
După pregătirea suprafeţei suport se trece la prelucrarea suprafeţei, care difer după categoria rugrăvelii ce se doreşte să se facă.
Pentru o zugrăvire simplă este suficient să se facă numai o grunduire înainte de aplicarea compoziţiei.

Pentru zugrăvire obişnuită, în afară de grunduire, este necesar să se facă şi operaţiile de chituire şi şlefuire a locurilor chituite.
Pentru o zugrăvire superioară, se execută întreaga gamă de operaţii arătate la prelucrarea suprafeţelor suport , respectiv aplicarea primei grunduiri, chituirea fisurilor, şlefuirea locurilor chituite, grunduirea după chituire, şpacluirea întregii suprafeţe, şlefuirea suprafeţei şpacluite şi aplicarea celei de a doua grunduiri.

Pentru operaţia de grunduire se recomandă ca prepararea grun¬dului să se facă după următoarea reţetă :
-clei 0,250 kg ;
-ulei de in fiert 0,030 kg ;
-humă 1,000—2,000 kg ;
-săpun de rufe (soluţie 40 %) 0,250 kg ;
-alaun de potasiu (piatră acră) 0,125 kg;
-apă, pană la completarea unui volum de 101 grund.

Cleiul se ţine în prealabil în apă rece timp de 8—10 ore pentru ca să se înmoaie, după care se dizolvă în 2—3 1 de apă fierbinte.

Se prepară separat soluţia de alaun prin dizolvare in apă, apoi se introduce în soluţia încă fierbinte de clei, amesteeandu-se bine împreună.
Separat, se dizolvă şi săpunul în apă fierbinte, astfel ca, să se obţină o soluţie de o concentraţie de 40%, în care se introduce uleiul dt in fiert sub formă de şuviţe subţiri, obţinandu-se după amesti care o emulsie de ulei şi săpun, care se introduce în soluţia de (iei şi alaun, amesteeandu-se bine, după care se adaugă 5—6 1 apă rece.

După răcirea eompoziUei, se introduce huma şi se completează cu apă pană la obţinerea volumului de 101 grund, amestecandu-se bine, după care se strecoară prin sită de 900 ochiuri/cm2.
Aplicarea primului strat de grund se face cu bidineaua, într-un strat subţire, conform tehnologiei de execuţie pentru această operaţie.

Pentru prepararea compoziţiei de zugrăvire se foloseşte următoarea reţetă:
-humă 10,000 kg ;
-clei (soluţie 20 %) 0,600 kg ;
-pigmenţi 1,200 kg;
-apă, pană la obţinerea consistenţei de lucru, circa 14—15 l.

Huma, cleiul şi pigmenţii se prepară separat, înmuindu-se în apă pană se obţine o pastă de consistenţa smantînei, pentru fiecare în parte.
înmuierea humei în apă se face în proporţie de 2 1 de apă la 1 kg humă bulgări făramiţaţi mărunt. Se toarnă apă călduţă peste bulgării fărîmiţaţi pană sunt acoperiţi complet, se lasă timp de 5—24 ore pentru înmuiere, după care se omogenizează bine amestecul cu o lopăţică.

Soluţia de clei cu o concentraţie de 20 % se prepară din clei şi apă în proporţie de 1 kg clei la 5 1 apă. în acest scop, plăcile de clei sparte în bucăţi mici sau cleiul sub formă de granule se înmoaie, în prealabil, în apă timp de 24 ore, după care amestecul de clei şi apă se fierbe, introducand vasul cu clei într-un alt vas în care fierbe apă, evitandu-se, astfel, ca flacăra să bată pe fundul vasului cu clei.
Pigmenţii se înmoaie în apă, frecandu-se bine, pană se obţine o pastă curată. în cazul cand culoarea compoziţiei urmează să se obţină din combinarea mai multor pigmenţi, prepararea lor se face fiecare în parte sub formă de paste distincte, în cantităţi necesare.

După aceasta se prepară compoziţia de zugrăvit, luandu-se ca bază huma dizolvată în apă, în care se introduce mai întîi soluţia de pigmenţi, a cărei culoare trebuie să predomine, după care se combină cu celelalte soluţii de pigmenţi, ca să se obţină nuanţa culorii dorite. Testarea culorii se poate face cu ajutorul unor benzi de hartie albă care se introduc în compoziţie, comparandu-se după uscarea lor cu etalonul culorii dorite.

în timpul potrivirii nuanţei culorii se interzice să se introducă pigmenţi uscaţi, neînmuiaţi în apă, deoarece vor rămane în compoziţie particule nedizolvate, care dăunează asupra calităţii finisajului.
Peste amestecul de humă şi pigmenţi se introduce soluţiei de clei, cu concentraţia de 20%, în mod treptat, amestecandu-se bine, pentru a se evita încleierea excesivă a compoziţiei.

Compoziţia de clei se încearcă dacă este bine preparată, prin înmuierea pensulei în compoziţie, care, după scoaterea pensulei, trebuie să curgă ca o şuviţă continuă.
Pentru suprafeţele care sunt mai puţin expuse la contacte şi frecări ai oamenii, cum este în cazul tavanelor, compoziţiile se fac mai puţin încleiate.
Pentru pereţii care sunt expuşi la frecări, compoziţiile se fac mal încleiate, pentru ca pelicula după uscare să nu se şteargă.

Testarea bunei încleieri se face, în acest caz, prin frecarea palmei pe suprafaţa zugrăvită, pe care nu trebuie să adere particule de compoziţie.
După preparare, compoziţia cu clei se strecoară prin sită cu 900 ochiuri/cm2..Compoziţia trebuie să fie folosită într-un interval de timp de 24—48 ore de la preparare, în caz contrar compoziţia putand sa se altereze.
Aplicarea compoziţiei se face manual, ca şi la văruire, în două unu trei straturi, cu ajutorul bidinelei, în cazul suprafeţelor mari, sau cu pensule de diferite mărimi, în cazul suprafeţelor mici sau greu accesibile, precum şi cu aparatele de pulverizat.
Ca ordine de aplicare a compoziţiei de zugrăvit, aceasta se face mai întai pe tavane şi apoi pe pereţi, folosind aceeaşi tehnologie de execuţie ca şi la aplicarea compoziţiei de văruire.

în cazul cand la tavane finisarea se face cu ajutorul bidinelei, compoziţia de zugrăvit se aplică în benzi late de 50—60 cm, transversal pe direcţia luminii, începand cu banda dinspre fereastra, prin manipularea bidinelei încărcată cu compoziţie pe direcţia benzii, cu mişcări de du-te-vino, cat permite lungimea braţelor.
După aplicarea compoziţiei de zugrăveală pe pereţi şi pe tavane, şi după uscarea lor, se face trasarea liniei de demarcaţie între acestea, cu o culoare mai închisă.
in final, sculele folosite la zugrăvire se curăţă şi se spală înainte de a se întări compoziţia pe ele.


sursa imaginii http://www.channel4.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, sculeCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 06 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :