FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,294
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se executa o vopsire cu compozitie pe baza de poliacetat de vinil

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se executa o vopsire cu compozitie pe baza de poliacetat de vinil

 Q:   Intreaba despre Cum se executa o vopsire cu compozitie pe baza de poliacetat de vinil       
Lucrările de vopsitorii cu compoziţii pe bază de poliaeetat de vinil, cunoscute sub denumirea de vopsitorii cu Vinarom. se folosesc din ce în ce mai mult, la construcţiile de locuinţe, atat pentru lucrări interioare, cat şi pentru lucrări exterioare.
La lucrările pentru interior, vopselele Vinarom se aplica pe pereţii încăperilor care au o umiditate de pană la 60%, iar în cazul cand se depăşeşte această umiditate, vopselele Vinaroim ac pot aplica pe pereţi de la lambriuri în vas, precum si pe tavane
Suprafeţele pe care se aplică vopselele Vinarom, de regulă, sunt din zidărie de cărămidă tencuită, avand faţa gletuită cu glet de ipsos, din zidărie din beton celular autoclavizat, avand suprafaţa gletuită cu glet de nisip fin, precum şi pe suprafeţe de lem n.

Vopselele Vinarom nu se pot folosi la vopsirea suprafeţelor metalice şi nici pe suprafeţe de lemn situate la exterior.

Aplicarea vopselei Vinarom se recomandă să se facă pe suprafeţele zidite, după cel puţin o lună de la terminarea construcţiei, termenul cel mai indicat fiind de 2—3 luni.
Suprafeţele pe care sunt aplicate văruieli sau zugrăveli trebuie mai întai să fie curăţate complet prin spălare cu apă călduţă, cu ajutorul unui burete sau răzuite cu şpaclu, deoarece Vinaromul nu este rezistent pe aceste straturi de compoziţii.
Lucrările de vopsire cu Vinarom se execu
tă la o temperatură minimă de +15 °C şi în condiţii de umiditate maximă de 60%.
Ca şi la celelalte lucrări de finisare, se execută mai întai lucrările de pregătire şi prelucrare a suprafeţelor suport şi apoi la acoperirea suprafeţei cu vopsea Vinarom, operaţiile tehnologice şi ordinea desfăşurării lor fiind următoarele:

1.Pregătirea suprafeţei
2.Prelucrarea suprafeţei:
-aplicarea grundului de îmbibare
-chituirea locală
-şlefuirea chituirii locale
-grunduirea locurilor chituite
3.Acoperirea suprafeţei cu Vinarom :
-aplicarea grundului de acoperire (primul strat de Vinarom, diluat)
-al doilea strat de Vinarom
-al treilea strat de Vinarom

Aplicarea vopselei Vinarom se face, de regulă, manual cu ajutorul pensulei şi a bidinelei, precum şi prin stropire dar, într-o măsură mai mică. La vopsirea manuală se va avea grijă ca firele de păr din pensulă sau bidinea, rămase pe suprafaţa vopsită să fie îndepărtate de îndată, pentru a se evita ruperea peliculei, dacă această operaţie se face după uscarea vopselei.
Aplicarea vopselei Vinarom se face în 3 straturi, indiferent de natura suprafeţei-suport sau de faptul'că se execută la interior sau la exterior, pentru fiecare strat vopseaua preparîndu-se în mod diferit, ostiei :

Stratul I, care are rolul de grund de acoperire, se prepara din 1 volum vopsea Vinarom diluat cu două volume apă.
Stratul II, care are rolul de acoperire cu vopsea se prepară din i volum de vopsea Vinarom diluat cu un volum apă.
Stratul III, care are rolul de acoperite şi finisarea peliculei de vopsea se aplică direct cu Vinarom nediluat.

La aplicarea fiecărui strat de vopsea Vinarom se va avea grijă ca să se facă după uscarea completă a stratului anterior, la un interval de timp de cel puţin 2—3 ore.
După darea în folosinţă a vopsitoriei cu Vinarom,la cel puţin o lună de la execuţia ei, suprafaţa vopsită cu Vinarom se poate curăţa, fie prin frecare uşoară cu o carpă uscată sau umedă, fie prin spălare cu o carpă umezită cu apă călduţă, fie cu o perie cu păr moale ; curăţiţirea prin spălare cu o carpă udă se poate face, întrucat vopselele Vinarom formează după aplicare şi uscare pelicule lavabile.
Consumul specific de vopsea Vinarom pentru cele 3 straturi este de 0,400 kg/m2.

sursa imaginii http://toolmonger.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 07 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :