FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,289
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se cos nasturii de la o saltea

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   curent   reparatii   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   boli   tratament   ingrijire   sfat   job   vopsea   interactiune   individ   relatii   vin   social   sapun   dorinta   dragoste   stomatolog   antilopa   imagine   bronz   pete albe   lumina   aluminiu   solutii   dinti   carpa   pamant  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se cos nasturii de la o saltea

 Q:   Intreaba despre Cum se cos nasturii de la o saltea       
Cum se cos nasturii de la o saltea Pentru menţinerea repartizării uniforme a materialului de umplutură şi pentru prezentarea unui aspect cat mai plăcut, salteaua se butonează cu nasturi, operaţie ce se realizează prin coaserea a cate doi nasturi la distanţe egale, de circa 20 cm, pe cele două feţe ale saltelei şi pe cele două direcţii, longitudinală şi transversală.
După o perioadă de folosire a saltelei, uneori nasturii se desprind, datorită ruperii sforii de legătură, fiind necesar în această situaţie coaserea nasturilor pe locul lor iniţial .

în acest scop, se reperează pe fiecare faţă a saltelei locul exact de unde s-au desprins nasturii. Apoi, se pregăteşte un ac mare de tapiţerie şi o sfoară fină sau o aţă tare de in, care se taie la o lungime de 50 cm, după care Se introduce cu mina primul nasture prin unul din capătul sforii.

în cazul în care nasturele este îmbrăcat cu acelaşi material cu cel a stofei de faţă, introducerea lui prin capătul sforii se face cu ajutorul acului. După aceasta, cele două capete ale sforii, introduse prin urechile acului, se trec prin saltea, de jos în sus, exact prin locurile reparate anterior şi astfel, primul nasture rămane la partea inferioară a saltelei. Se scot cele două capete de sfoară din urechile acului şi se introduce cel de al doilea nasture, cu mana sau cu acul, pe firul de sfoară notat cu A . Pe celălalt fir notat cu B se face un nod de tipul laţ, în care se introduce firul A, astfel ca laţul să fie deasupra celui de al doilea nasture . Cu capătul firului A se face o buclă deschisă, cuprinzand firul B, buciă ce va servi la blocarea nodului laţ .
După această pregătire se trece la stringerea nasturilor pe ambele feţe ale saltelei, prin tragerea cu mana de firul A, din apropierea nodului, după care se trage de capătul firului A, pentru blocarea nodului laţ, cu ajutorul buclei făcută anterior. Tot cu capătul firului A se face un nod de siguranţă, prin înfăşurarea sforii în jurul celui de al doilea nasture, după care se taie sfoara, lăsandu-se un plus de 10 cm care se introduce cu acul în interiorul saltelei.

La coaserea celor doi nasturi, se recomandă ca strangerea lor să fie făcută în egală măsură cu cele ale nasturilor învecinate, pentru ca să nu se producă o discordanţă între cel nou cusut şi cel vechi.
sursa imaginii http://www.apartmenttherapy.com


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemn



Categorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 17 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :