FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 416
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se cos aplicatiile pe haine

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se cos aplicatiile pe haine

 Q:   Intreaba despre Cum se cos aplicatiile pe haine       
Constituie un gen de broderie larg utilizat, fără a fi specific broderiei noastre populare. Se obţine prin aplicarea unui material colorat sau lucios avand o formă oarecare, pe obiectul respectiv. Sunt foarte utilizate, atat la îmbrăcămintea copiilor, cat şi la lenjeria de corp şi de pat. La feţele de masă, poşete, cuverturi etc. De cele mai multe ori aplicaţiile se combină cu alte puncte de broderie.

Materialul de aplicat se alege după obiectul pe care se aplică. Astfel, la rufărie, care se spală des, aplicaţia se face din aceeaşi ţesătură cu a fondului, dar de o culoare diferită. La îmbrăcămintea exterioară a copiilor, perne, poşete, cuverturi, aplicaţia se face din materiale complet diferite de cele al fondului, ca ţesătură şi colorit; de exemplu din fetru, postav, materiale imprimate, piele, catifea etc.

Pentru executarea aplicaţiei, modelul respectiv se imprimă atat pe obiecte cat şi pe materialul de aplicat, ţinand seama ca firele de ţesătură ale aplicaţiei sâ fie în aceeaşi direcţie cu cele ale fondului. Modelul de aplicaţie se decupează la 1-1,5 cm de conturul desenului şi se pune peste materialul de fond, să corespundă cu desenul. Se prind în ace cu gămălie şi se conturează puţin mai înăuntru desenului cu puncte mici înaintea acului.

Punctele întrebuinţate pentru fixat aplicaţia sunt foarte variate: punctul de feston, punctul plat lucrat foarte îngust etc. Rapid însă se fixează aplicaţia la maşina de cusut, la care se montează mecanismul special, conform instrucţiunilor care însoţesc maşina.


Tag-uri: ac, ata, material, cusaturiCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :