FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 564
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se astupa o fisura pe tencuiala

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se astupa o fisura pe tencuiala

 Q:   Intreaba despre Cum se astupa o fisura pe tencuiala       
Cauza principală a formării fisurilor pe tencuieli o constituie vibraţiile şi dilataţiile care se produc în zidărie. Ele apar, de regulă, pe linia de despărţire a două materiale diferite, care constituie suportul tencuielii, în special între lemn şi cărămidă. De asemenea, fisurile mai pot apărea şi în cazul folosirii unui mortar cu priza începută, care în această stare fizică are contracţii mult mai mari decat cele normale.
In cazul când, din examinarea fisurilor, se constată că tencuiala nu este desprinsă de suport, repararea tencuielii se limitează la lărgirea, curăţirea şi umplerea fisurilor cu mortar .

Cu ajutorul unui răzuitor triunghiular sau cu o altă sculă ascuţită se lărgeşte fisura şi se andepărtează toate particulele desprinse, a tat din interiorul cat şi de pe marginea fisurii .
Cu o peria sau cu o pensulă se curăţă bine interiorul fisurii şi se udă cu apă pe toată lungimea ei .

Se pregăteşte mortarul, care trebuie să aibă o compoziţie asemănătoare cu cel existent al tencuielii şi se aplică cu şpaclu perpendicular pe fisură, introducand mortarul în interior, atat pe partea dreaptă, cat şi pe partea stîngă a fisurii, astfel ca mortarul să adere bine pe fund .

Excesul de mortar se andepărtează, tot cu ajutorul şpaclulul, după care se drişcuieşte suprafaţa tencuită, care trebuie să fie la acelaşi nivel cu cel existent .

Atenţie !
Se interzice umplerea fisurilor cu mortar de ipsos deoarece acesta îşi măreşte substanţial volumul şi, după întărirea lui, va iesi din planul tencuielii.


sursa imaginii http://recoveringperfectionist.files.wordpress.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, sculeCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 06 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :