FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,489
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se ascute lama unei rindele si a unei dalti de lemn

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se ascute lama unei rindele si a unei dalti de lemn

 Q:   Intreaba despre Cum se ascute lama unei rindele si a unei dalti de lemn       
înainte de ascuţirea lamei se verifică dacă talpa rindelei este perfect dreaptă şi netedă, pantru ca să se asigure o deplasare uşoară a ei pe materialul de rindelat, precum şi o planeitate a rindeluirii .
In cazul cand se prezintă denivelări, asperităţi sau rizuri, se scoate lama de tăiere şi contralama, după care se freacă talpa rindelei pe o coală de hartie sau pînză abrazivă, pană la dispariţia completă a defectelor menţionate. După aceasta, se trece la ascuţirea lamei de tăiere a rindelei, dacă ea are o uzură normală sau are ştirbituri pe tăiş.

In primul caz, se face o ascuţire a tăişului pe piatra de ascuţit, umectată cu cateva picături de ulei sau de petrol. Se freacă tăişul lamei pe piatra de ascuţit, deplasandu-se pe toată suprafa a ei, prin descrieri de cercuri mici, pentru a se evita uzura pietrei în acelaşi loc. O atenţie deosebită se va da respectării unghiului teşiturii faţă de spatele lamei, care trebuie să fie între 22 şi 25 grade .

In al doilea caz, se ascute tăişul lamei la un polizor, deplasandu-se lama de la dreapta spre stanga şi invers, pană cand sunt indepărtate complet ştirbiturile pe toată lăţimea, după care se face la polizor o primă ascuţire a teşiturii lamei . După această operaţie, se continuă ascuţirea fină pe piatra de ascuţit, aşa cum s-a arătat mai sus. Pentru dispariţia completă a aţei ascuţişului, care se formează pe tăişul lamei, se va freca pe piatra de ascuţit spatele tăişului lamei de rindea.

Ascuţirea unei lame de dălţi pentru lemn, se face în aceleaşi condiţii ca şi la lama de rindea. Dacă lama are ştirbituri, tăişul trebuie să fie refăcut la polizor, iar dacă tăişul are uzură normală se face ascuţirea pe piatră, respectandu-se unghiul teşiturii faţă de dosul lamei, care trebuie să fie între 25 şi 30 grade.
Pentru ascuţirea lamelor de tăiere, se pot utiliza şi unele dispozitive speciale , care uşurează munca şi asigură o calitate mai bună a ascuţirii, aşa cum este în cazul lamei de rindea şi a dălţii pentru lemn .

sursa imaginii http://www.romdaniel.ro


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, sculeCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 06 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :