FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,147
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se ajusteaza si se repara o broasca de usa

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se ajusteaza si se repara o broasca de usa

 Q:   Intreaba despre Cum se ajusteaza si se repara o broasca de usa       
Cum se ajusteaza si se repara o broasca de usa închiderea şi blocarea uşii se face cu ajutorul unor broaşte de uşă, care pot fi de tipul broască aparentă, folosită frecvent în mediul rural şi de tipul broască îngropată, folosită în mod curent la construcţiile de noi locuinţe.
Broasca îngropată este prevăzută cu un miner, cu care se poate închide şi deschide uşa prin zăvorul semirontud sau să se blocheze cu ajutorul unei chei, ce acţionează asupra zăvorului de noapte.

În situaţia în care broasca nu asigură o închidere corectă, înseamnă că între broasca montată pe uşă şi scoaba broaştei aplicată pe tocul uşii există un decalaj, datorită unui ajustaj incorect făcut, la montare, ce nu permite o cuplare a celor două elemente sau înseamnă că însăşi broasca este defectă, nefuncţi onand zăvorul semirotund ori zăvorul de noapte la acţionarea minerului sau a cheii.
în primul caz se verifică funcţionarea uşii, deoarece o slăbire a fixării balamalei şi lăsarea uşii pot constitui cauza închiderii cu greutate a broaştei. în această situaţie se string bine şuruburile de fixare ale balamalei, readucand uşa la poziţia normală, respectiv a broaştei faţă de scoabă.

Dacă fixarea balamalei este în bună stare, se va ridica uşor şi în acelaşi timp, se va împinge uşa pentru a o închide complet şi în cazul cand se va reuşi acest lucru, înseamnă că există un decalaj între broască şi scoabă, respectiv între zăvoarele broaştei si orificiile scoabei, atat pe verticală, cat şi pe orizontală.
Pentru a determina acest decalai, se aplică pe suprafaţa scoabei un strat subţire de cretă şi fără a forţa, se închide uşa cat este posibil, apoi se manevrează de mai multe ori asupra minerului şi a cheii, pentru acţionarea celor două zăvoare. După aceasta se deschide uşa şi se reperează locurile unde zăvoarele au şters stratul de cretă de pe scoabă, după care se trece la ajustarea scoabei, prin lărgirea orificiilor, precum şi a locaşului din tocul uşii, pentru a permite intrarea cu uşurinţă şi completă a zăvoarelor.

în al doilea caz, se procedează la demontarea broaştei îngropate din uşă , pentru a se executa reparaţia şi ungerea necesară punerii în stare de funcţionare sau pentru înlocuirea ei cu o nouă broască.

în acest scop, se începe cu demontarea manerelor şi a plăcilor d e ornament prin deşurubarea şurubului de blocare a manerelor şi a celor de fixare a plăcilor de ornament, apoi se scot şuruburile de fixare de pe cantul uşii , după care broasca se poate elibera cu uşurinţă din locaşul ei .
Dacă se constată că broasca prezintă pete de rugină, atat la exterior, cat şi la interior, pentru îndepărtarea ruginei se lasă mai multe ore într-un vas cu petrol lampant, după care cu o perie de sarmă şi cu o carpă uscată se curăţă bine şi se ung piesele mobile ale mecanismului.

După toate aceste operaţii se verifică broasca şi în cazul în care se constată buna funcţionare a zăvoarelor, se remontează în ordinea inversă, avută la demontarea ei, iar în cazul în care broasca nu poate fi pusă în funcţiune, se procedează la înlocuirea ei cu o altă broască nouă, de acelaşi tip şi aceeaşi dimensiune, pentru ca să se poată monta în locaşul existent.

sursa imaginii http://www.handlewarehouse.co.uk


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemnCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 16 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :