FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 4,064
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum sa tricotam in relief un pulover cu gluga pentru copilul nostru

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa tricotam in relief un pulover cu gluga pentru copilul nostru

 Q:   Intreaba despre Cum sa tricotam in relief un pulover cu gluga pentru copilul nostru       
Echipament de iarnă pentru copii, lucrat în torsade; puloverul are gulerul pe gît, iar gluga se încheie sub bărbie. Maneca este tricotată fără rotunjime . Se lucrează atît pentru fetiţe cat şi pentru băieţi, chiar mai mari. Puncte utilizate: semielastic, jerse, model cu torsadă pe 42 ochiuri.

Pentru torsadă:

Primul şi al 3-lea rand: 2 ochiuri pe dos, 4 ochiuri pe faţă, 2 ochiuri pe dos, 4 ochiuri pe faţă, 2 ochiuri pe dos, 14 ochiuri pe faţă, 2 ochiuri pe dos, 4 ochiuri pe faţă, 2 ochiuri pe dos, 4 ochiuri pe faţă şi 2 ochiuri pe dos. Toate randurile pare: se tricotează ochiurile cum se prezintă (unde este lucrat pe dos, se tricotează pe dos şi unde este lucrat pe faţă, se tricotează pe faţă).

Randul 5: 2 ochiuri pe dos, o torsadă intoarsă spre dreapta (se alunecă primele 2 ochiuri pe andreaua auxiliară cu două capete care se trece în spatele lucrului, se tricotează pe faţă următoarele 2 ochiuri, apoi cele de pe andreaua auxiliară), 2 ochiuri pe dos, 1 torsadă întoarsă la dreapta, 2 ochiuri pe dos, 1 torsadă centrală (se alunecă cele 3 ochiuri care urmează pe andreaua auxiliară, care se plasează în spatele lucrului, se tricotează pe faţă următoarele 3 ochiuri, apoi cele 3 ochiuri de pe andreaua auxiliară, 2 ochiuri pe faţă, se alunecă următoarele 3 ochiuri pe andreaua auxiliară care se plasează in faţa lucrului, se tricotează pe faţă ultimele 3 ochiuri care urmează, apoi cele 3 ochiuri de pe andreaua auxiliară), 2 ochiuri pe dos, 1 torsadă întoarsă spre stanga (se alunecă primele 2 ochiuri pe andreaua auxiliară, care se plasează în faţa lucrului, se tricotează pe faţă următoarele 2 ochiuri, apoi cele 2 ochiuri de pe andreaua auxiliară), 2 ochiuri pe dos, 1 torsadă spre stanga şi 2 ochiuri pe dos.

Randul 7 şi 9: se tricotează ca primul rand.

Randul 11: 2 ochiuri pe dos, 1 torsadă spre dreapta, 2 ochiuri pe dos, 1 torsadă spre dreapta, 2 ochiuri pe dos, 14 ochiuri pe faţă, 2 ochiuri pe dos, 1 torsadă spre stanga, 2 ochiuri pe dos, 1 torsadă spre stanga, 2 ochiuri pe dos. In continuare se repetă cele 12 randuri.

Măsura de probă: 20 ochiuri jerse = 8,2 cm; torsadă de 42 ochiuri — 16 cm.

PULOVERUL

Modul de execuţie.

Partea din faţă.

Se începe de jos şi se montează 72 ochiuri pe andrele nr. 3 cu care se tricotează 4 cm de semielastic. în continuare se schimbă cu andrele nr. 3 1 /2 şi se tricotează 15 ochiuri în punct de jerse, 42 ochiuri pentru banda cu torsade şi 15 ochiuri de jerse. Bluza se lucrează drept pană la răscroitura gatului, deoarece şi mîneca se termină drept, deci nu se va forma răscroitura mînecii. Răscroitura gatului se formează la 29 cm înălţime, cand se încheie 14 ochiuri centrale şi se continuă pe 0 singură parte, scăzînd în continuare pentru răscroitura gîtului, la fiecare 2 randuri de 3 ori cate 2 ochiuri şi de 2 ori cate un ochi. Se continuii drept. Pentru umăr, se încheie cele 21 ochiuri rămase In 3 randuri, începand de la marginea exterioară. Se termină şi cealaltă parte la fel, inversînd scăderile.

Partea din spate.

Se tricotează după explicaţiile date la partea din faţă, fără scăderile pentru răscroitura gatului, care la această parte se fac cand începe scăderea pentru umăr din cele două extremităţi. După prima scădere la umăr se încheie central 20 ochiuri, apoi 5 ochiuri şi se termină fiecare parte separat.

Manecile.

Se încep de la încheietura mainii şi se montează 52 ochiuri pe andrele nr. 3 cu care se lucrează 5 cm de semielastic. în continuare se schimbă cu andrele nr. 3 1/2 şi se tricotează astfel: 5 ochiuri jerse, o bandă de torsade de 42 ochiuri şi alte 5 ochiuri de jerse. După 3 cm se creşte la fiecare extremitate, de 8 ori cate un ochi la interval de 2 1/2 cm. Cele 68 ochiuri obţinute se încheie drept la 27 cm.

Banda pentru răscroitura gatului. Pe andrele nr. 3 se montează 80 ochiuri şi se lucrează 9 cm în punct de semielastic, apoi se încheie lăsand firul lejer. Montarea. Se întind părţile componente pe tipar, se calcă uşor cu o carpă udă. Se unesc cele două părţi (faţă şi spate) la subraţ lăsînd în partea de sus o deschidere de 13—14 cm pentru montarea manecilor. Umărul stang de asemenea se lasă desfăcut pe o lungime de 5 cm de la răscroitura gatului. Se montează banda de la răscroitura gatului, faţă la faţă şi se întoarce în două pe dos. Cu croşeta se lucrează la fenta de pe umăr un rand de picioruşe mici şi se fac trei butoniere la partea din faţă (una pe guler), se cos nasturii şi se montează manecile.

GLUGA

Modul de execuţie.

Se începe de jos pe 100 ochiuri şi se tricotează 6 cm de semielastic cu andrele nr. 3. Cu andrele nr. 3 1/2 se continuă modelul cu torsade, astfel: 1 ochi pe faţă, 1 bandă de torsadă de 42 ochiuri, 14 ochiuri jerse, 1 bandă de 42 ochiuri, 1 ochi pe faţă. Se încheie toate ochiurile la înălţimea de 27 cm, fără să se strangă ochiurile.
Montarea. Se calcă uşor pe dos, se încheie gluga cu o cusătură invizibilă cap la cap. Bordura. Cu andrele nr. 3 se ridică 145 ochiuri la partea din faţă şi se tricotează 4 cm de semi-elastic, apoi se încheie fără a se strange ochiurile. La marginea stingă se face o bridă cu croşeta, iar la partea cealaltă se coase un nasture.

sursa imaginii http://www.straw.com


Tag-uri: croseta, copii, tricotaj, andrele, haineCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 27 January '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :