FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,075
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum sa tricotam in relief o vesta si un pantalon scurt pentru copilul nostru

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa tricotam in relief o vesta si un pantalon scurt pentru copilul nostru

 Q:   Intreaba despre Cum sa tricotam in relief o vesta si un pantalon scurt pentru copilul nostru       
Un costum practic care este bun atît pentru fetiţe cat şi pentru băieţi. Vesta lucrată în două culori (bleumarin şi bleu) formează dungi pe diagonală.

Puncte utilizate: punctul jerse, punctul leneş, punctul semielastic, punctul semielastic dublu (se tricotează un ochi pe faţă, se alunecă un ochi nelucrat cu firul în faţă, se repetă pană la capăt; la randul al 2-lea şi la toate celelalte randuri, ochiurile nelucrate se tricotează pe faţă, iar cele lucrate se trec pe andreaua dreaptă cu firul în faţă) Şi punctul fantezi realizat din două culori: bleu şi bleumarin; Culoarea se schimbă la randurile impare, la acelaşi rand la care se deplasează cu un ochi spre stanga şi ochiul care se ridică astfel:

Primul rand (cu bleu): se tricotează trei ochiuri pe faţă, se ridică un ochi din randul precedent cu firul în spate. Se continuă aşa pană la capăt. Randul al doilea şi toate randurile pare (cu bleu): se tricotează aşa cum se prezintă (ochiul nelucrat se ridică cu firul în faţă, trei ochiuri pe dos etc.).

Randul al 3-lea (cu bleumarin): patru ochiuri pe faţă, se ridică un ochi cu firul în spate, trei ochiuri faţă, se continuă cu un ochi ridicat şi trei ochiuri pe faţă.

Randul al 5-lea (cu bleu): un ochi pe faţă, se ridică un ochi cu firul în spate, se continuă cu un ochi ridicat şi trei ochiuri pe faţă.

Randul al 7-lea (cu bleumarin): două ochiuri faţă un ochi ridicat cu firul în spate, trei ochiuri faţă, se continuă cu un ochi ridicat şi trei ochiuri faţă.

După randul al 8-lea se repetă de la randul 1.

Măsura de probă: 25 ochiuri şi 35 randuri = 10 cm.


VESTA

Modul de execuţie.

Partea din faţă.

Se începe de jos cu andrele nr. 3 1/2 cu fir bleumarin; se montează 86 ochiuri şi se tricotează în punct leneş 2 cm. In continuare se începe punctul fantezi3 ochiuri, 2 ochiuri, 1 ochi apoi se continuă drept punctul fantezie. Deschiderea din părţi pentru lentă se începe la 27 cm măsurat de jos cand de fiecare extremitate se lasă în aşteptare cate 13 ochiuri.

Se continuă punctul fantezi pe ochiurile centrale scăzînd la fiecare extremitate, la două randuri, cate un ochi. La 35 cm se scad toate ochiurile aşa cum se prezintă. Se reiau ochiurile din partea dreaptă şi se continuă punctul fantezi crescand la fiecare două randuri cate un ochi în partea dinspre mijloc. Se cresc atîtea ochiuri cate diminuări s-au făcut la partea centrală, apoi se continuă drept pană la înălţimea de 39 cm, cand se formează umărul, scăzand ochiurile rămase pe trei randuri, începand de la răscroitura braţului. Se reiau ochiurile de la partea stingă şi se lucrează la fel, inversînd creşterile

Partea din spate.

Se începe de jos, ca şi partea din faţă, pe 86 ochiuri cu fir bleumarin şi după 2 cm de punct leneş se continuă in punct de jerse cu aceeaşi culoare. Răscroitura braţului ca şi umărul se formează ca la partea din faţă, iar pentru răscroitura gatului, cand se încep scăderile pentru umăr, se încheie cele 24 ochiuri centrale.

Montarea.

Se calcă cele două părţi întinse pe tipar, cu carpa udă şi se unesc la umăr şi subraţ cu o cusătură rezistentă lucrată cu fir cu care s-a lucrat vesta. Răscroitura gatului şi a braţelor se termină cu o bentiţă de 2 cm, lucrată în punct leneş cu fir bleumarin, care se coase invizibil de mană, la locurile indicate. Pentru deschiderea din faţă- se ridică din părţile laterale cate 25 ochiuri cu fir bleumarin şi se tricotează 2 cm de punct leneş. La partea centrală se ridică tot atatea ochiuri din ambele părţi, iar pe al 2-lea rand se repartizează 3 butoniere. După 2 cm de punct leneş se încheie fără a strange. Pe banda de dedesubt în dreptul butonierelor se cos cei 6 năsturaşi.

PANTALONUL

Modul de execuţie.

Cele două părţi, spatele şi faţa, se lucrează la fel. Se începe de la talie cu fir bleumarin şi se montează 68 ochiuri pe andrele nr. 3 1 /2. Se lucrează 2 cm de semielastic dublu după care se continuă cu punctul jerse. La 16 cm de la ochiurile de montaj încep creşterile pentru lărgimea dintre picioare. La mijlocul randului se fac două jeteuri, apoi la fiecare două randuri, într-o parte şi cealaltă a primei înmulţiri se creşte cate un ochi de cinci ori.

Se obţin astfel 12 ochiuri în mijloc, după care se continuă drept. La 20 cm se încheie cele 12 ochiuri centrale, obţinute din creşteri, se lasă în aşteptare ochiurile din partea dreaptă şi se continuă pe o singură parte, în punct de semielastic 2 cm, după care se încheie aşa cum se prezintă, fără să sestrîngă. Se reiau ochiurile lăsate în aşteptare şi se lucrează la fel cei 2 cm de semielastic. După aceleaşi explicaţii, se tricotează identic cealaltă parte.

Montarea.

Se calcă cele două părţi (faţă şi spate) uşor şi se unesc pe cusătura de şold şi între picioare, cu punct de tighel de mînă, cu firul cu care s-a lucrat pantalonaşul.

sursa imaginii http://earthchicknits.files.wordpress.com


Tag-uri: croseta, copii, tricotaj, andrele, haineCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 27 January '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :