FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,011
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum sa tricotam in relief o pereche de sosete si de manusi pentru copilul nostru

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa tricotam in relief o pereche de sosete si de manusi pentru copilul nostru

 Q:   Intreaba despre Cum sa tricotam in relief o pereche de sosete si de manusi pentru copilul nostru       
ŞOSETELE

Modul de execuţie.

Pe andrele nr. 3 se montează tubular cu fir roşu, pentru partea de sus, 41 ochiuri şi se lucrează 2 cm de semielastic. Se continuă pe andrele 3 1/2 modelul cu torsade începand cu 2 ochiuri pe faţă după care se începe modelul. După 15 cm se lasă în aşteptare 12 ochiuri de fiecare extremitate şi se lucrează numai cele 17 ochiuri din partea de deasupra, continuand modelul. Aceste ochiuri se încheie după 7—8 cm. Cu andrele nr. 3 se reiau cele 24 ochiuri lăsate in aşteptare făcand 4 scăderi pe primul rand. Se continuă pe cele 20 ochiuri cu galben, în punct de semielastic. Călcaiul se formează lăsand în aşteptare, la fiecare extremitate, cate un ochi la fiecare două randuri pană răman doar 6 ochiuri pe andrele. Ajunşi la ac est punct se reia la fiecare două randuri cate un ochi din ochiurile în aşteptare pană ce toate ochiurile vor fi luate.

Se continuă drept pe 7—8 cm după mărimea piciorului. Pentru varful şosetei se tricotează în continuare lăsand în aşteptare la fiecare extremitate cate un ochi la fiecare două randuri (ca la călcîi) aceasta pană ce mai răman doar 4 ochiuri. Apoi se reia la fiecare extremitate cate un ochi din cele lăsate în aşteptare. Cand s-au luat toate se încheie cele 20 ochiuri pe un singur rand. Pe dos, se face cusătura din mijlocul spatelui cap la cap, cu acelaşi fir (o cusătură fină). La fel se coase varful şi părţile laterale. Se trece apoi un fir de elastic în partea de sus a şosetei (prin semielastic).

MĂNUŞILE

Modul de execuţie.

Pentru mănuşi, care au culorile ciorapilor şi căciuliţei, se începe cu semi-elasticul de la încheietura mainii, pentru care se montează 41 ochiuri cu fir roşu, pe andrele nr. 3 şi se tricotează 3—4 cm. La acest punct se schimbă andrelele cu nr. 3 1/2 şi se fac două randuri de punct fantezi (torsade) începand cu două ochiuri pe faţă apoi se începe modelul şi se termină tot cu două ochiuri pe faţă.

Deschiderea pentru degetul mare se formează tricotand numai 21 ochiuri din partea de deasupra, pe o distanţă de 5 cm. Se lasă ochiurile în aşteptare şi se reiau cele 20 pe care se lucrează de ase¬menea punct de torsadă. Cand s-a ajuns lâ 5 cm se reiau toate ochiurile şi se continuă tricotul. Varful mănuşii se formează la înălţimea de 13 cm cand se împart iarăşi ochiurile. La partea de deasupra se scad de fiecare laterală de 3 ori cate un ochi, la fiecare 2 randuri şi de 4 ori cate un ochi, la fiecare rand, după care se încheie ultimele 7 ochiuri.

Aceleaşi scăderi se fac şi la cealaltă parte. Degetul mare se începe de la bază, montînd 3 ochiuri cu fir galben pe andrele nr. 3. Se lucrează în punct de jerse 2 randuri drepte, apoi încep creşterile de fiecare parte de 5 ori cate un ochi la 2 randuri; se continuă drept cele 13 ochiuri pe o înălţime de 3 cm. Pentru a încheia, se lucrează împreună cate 2 ochiuri, urmat de un ochi luat singur pană răman 5 ochiuri, prin care se introduce un fir şi se strange.

Montarea. Se calcă uşor, se încheie mănuşa pe dos cu o cusătură cap la cap, la fel şi degetul mare, care se coase de mănuşă în deschiderea lăsată, cu cusătura dedesubt. Pentru a nu se rătăci mănuşile una de cealaltă se unesc cu un lanţ lucrat cu croşeta, lung de 70—80 cm, care să poată trece după gatul copilului.

sursa imaginii http://www.leisureartslibrary.com


Tag-uri: croseta, copii, tricotaj, andrele, haineCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 27 January '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :