FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,005
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum sa tricotam in relief o bluza pentru copilul nostru

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa tricotam in relief o bluza pentru copilul nostru

 Q:   Intreaba despre Cum sa tricotam in relief o bluza pentru copilul nostru       
Bluza şi pantalonul lucrate în torsade sunt foarte usor de realizat. Si bluza este uşor de executat, în partea de la subraţ se lucrează în linie dreaptă, de sus pană jos fără răscroitură, iar maneca, de asemenea, sus se termină drept, fără rotunjime . Puncte utilizate: semielastic, jerse, torsade cu elastic:

Primul rand: 2 ochiuri pe dos, 1 ochi pe faţă, 1 ochi pe dos; 1 ochi pe faţă, 2 ochiuri pe dos şi 3 ochiuri pe faţă; se reia şi se continuă tot randul.

Randul al 2-lea şi toate randurile pare: se tricotează randurile aşa cum se prezintă.

Randul al 3-lea: 2 ochiuri pe dos, următoarele 2 ochiuri se alunecă pe o andrea auxiliară sau pe un ac de siguranţă care se plasează în spatele lucrului, 1 ochi pe faţă, se plasează ochiul pe dos de pe andreaua auxiliară pe andreaua stangă şi se tricotează pe dos iar ochiul rămas în aşteptare se tricotează pe faţă, 2 ochiuri pe dos, 3 ochiuri pe faţă. Se reia de la început în continuare tot randul.

Randul al 5-lea: se reia de la primul rand şi se repetă mereu cele 4 randuri.

Măsura de probă: 25 ochiuri tricotate în punct de jerse, cu andrele nr. 3 1 /2 = 10 cm, 26 ochiuri punct fantezi cu torsade = 10 cm.

BLUZA

Modul de execuţie. Partea din faţă. Se începe din partea de jos, cu fir bleu, pe andrele nr. 3. Se montează 73 de ochiuri şi se lucrează în punct de semielastic 2 cm. Se schimbă apoi andrelele cu numărul 3 1/2 şi se continuă cu punct fantezi în torsade, începand cu 3 ochiuri pe faţă, după 48 care se începe modelul.

Fenta din mijlocul feţei, se face la 18 cm înălţime de jos. Se încheie 5 ochiuri din mijloc şi se continuă drept cu partea stingă celălalte răman în aşteptare. Răscroitura gatului se formează la 28 cm măsurat de jos cand se scad la fiecare 2 randuri, o dată 4 ochiuri, de 2 ori 2 ochiuri şi de 3 ori 1 ochi după care se continuă drept. Umărul se încheie la 31 cm înălţime (la al 6-lea rand de cand s-a început răscroitura gatului) scăzand cele 23 ochiuri din stanga de 3 ori pană se termină. Se reiau ochiurile şi se tricotează cealaltă parte inversand lucrul.

Partea din spate.

Se tricotează după explicaţiile date la partea din faţă lucrand drept, fără fenta din mijloc şi răscoitura gatului. Ochiurile rămase în mijloc (27) se încheie o dată.

Manecile.

Se începe de jos de la încheietura mainii, pentru care se montează pe andrele nr. 3 cu fir galben 49 ochiuri şi se fac 6 cm de semielastic. Deasupra se schimbă cu andrele nr. 3 1 /2 şi fir bleu şi se continuă cu model torsadat începand de la un ochi pe faţă apoi modelul fantezie. Se cresc de fiecare parte cate 6 ochiuri (cate un ochi la 3 cm interval). La înălţimea de 29 cm se scad drept, fără a se strange, cele 61 ochiuri, tricotindu-le aşa cum se prezintă.

Gulerul.

Se lucrează o bandă din lană galbenă pe 91 ochiuri cu andrele nr. 3 în punct de semielastic. După 7 cm se încheie fără a strange firul prea tare.
Fenta din mijlocul feţei este compusă din două benzi de 3 cm lăţime, lucrate cu fir galben. Pe andrele nr. 3 se montează 30 ochiuri şi se lucrează in punct de semielastic. Pe una din benzi se execută 3 butoniere, prima începand la 7 ochiuri de margine, cu 10 ochiuri între ele.

Montarea.

Se întind părţile pe tipar şi se calcă cu carpa umedă fără a presa prea tare. Se fac cusăturile laterale pană la 18 cm de jos şi pe umeri, cap la cap, cu fir bleu. Se cos fin cele 2 benzi pentru fentă, suprapunind pe cea cu butoniere peste cealaltă, la baza celor 5 ochiuri scăzute la bluză. Gulerul se coase la răscroitura gatului, pornind de la benzile pentru fentă. Se încheie şi manecile şi se montează la bluză, pornind din dreptul benzilor pentru fentă (partea de jos). Partea tricotată galben (manşeta) se întoarce pe faţa minecilor. Se cos nasturii în dreptul butonierelor şi unul sub guler, care va fixa benzile la răscroitura gatului.

sursa imaginii http://www.leisureartslibrary.com


Tag-uri: croseta, copii, tricotaj, andrele, haineCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 27 January '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :