FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 710
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum sa te desparti de partenerul tau

Tag-uri Populare


dragoste   cuplu   relatii   familie   societate   sex   relatie   iubire   sfat   pasiune   despartire   casnicie   comunicare   dorinta   sentimente   infidelitate   fantezie   educatie   femei   seductie   atractie   scrisoare   muzica   fericire   narcisism   respect   afrodita   romantic   te iubesc   obsesie   gelozie   zeu   responsabilitate   certuri   speranta   furie  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa te desparti de partenerul tau

 Q:   Intreaba despre Cum sa te desparti de partenerul tau       
Nimeni nu cred că va cunoaşte vreodată o modalitate anodină, adică lipsită de urmări, de a rupe o prietenie stabilă. Ori de câte ori doi oameni care au ţinut unul la altul se despart, ei vor suferi. Totuşi se poate întreprinde ceva pentru a amortiza lovitura şi a atenua durerile inerente în perioada dificilă a „cardiotomiei”. Iată câteva astfel de modalităţi:

1. Caută sfaturi – dacă ai îndoieli cu privire la hotărârea ta de a încheia capitolul, cere părerea autorizată a cuiva apropiat, în care să ai încredere şi pe care să îl respecţi pentru discreţia, tactul şi competenţa lui: un părinte, un prieten, un preot, un profesor etc. Când suntem zdruncinaţi emoţional, adesea spunem şi facem lucruri pe care mai târziu le vom regreta. Multe pere chi care s-au despărţit în urma unui conflict verbal serios s-au gândit mai târziu că gestul lor categoric a fost un orgoliu, o copilărie sau o curată prostie. Urmările nefericite au rămas însă definitive. Cu siguranţă, în timp de derulezi şi dezbaţi situaţia în prezenţa confidentului ales, multe lucruri se vor limpezi în mintea ta, iar părerea lui obiectivă îţi va fi de mare ajutor.

2. Fii hotărât – de îndată ce eşti convins de ceea ce trebuie să faci, fă-o! adună-ţi gândurile, emoţiile, argumentele şi cuvintele în forul tău interior. Eventual notează-ţi câteva lucruri pe care nicidecum n-ar trebui să le treci cu vederea în discuţia cu partenerul tău. Retrage-ţi sentimentele în mod hotărât. Nu amâna şi nu-ţi îngădui compromis în desfăşurarea planului la faţa locului. Nu trebuie să îţi lungeşti agonia aşa că întrerupe imediat orice legătură dăunătoare şi cauzatoare de suferinţă.

3. Roagă-te – mai ales dacă eşti o persoană foarte religioasă, rugăciunile te vor ajuta enorm. Cere călăuzire divină, limpezirea orizontului şi asigurarea că eşti pe drumul cel bun. Roagă-te de asemenea şi pentru persoana de care urmezi să te desparţi. Cre lui Dumnezeu metoda şi cuvintele cele mai potrivite pentru ca despărţirea să fie cât mai reuşită şi mai puţin dureroasă.

4. Preanesteziază-ţi partenerul – ţine cont de legile inimii şi ale minţii omeneşti. E mai uşor să afli vestea morţii unei persoane care zace de mult de o boală incurabilă, decât să suporţi vestea bruscă a morţii subite a cuiva drag. Aşadar, dacă e posibil, fă o pregătire emoţională prealabilă persoanei în cauză. Se recomandă ca aceasta să aibă loc în aceeaşi şedinţă. Pregătirea nu poate dura până la întâlnirea următoare. Instaurează o atmosferă bună, spirituală, totuşi avertizatoare. Apoi începe abordarea treptată şi cu mult tact a subiectului.

5. Nu răni partenerul – faptul că nu corespunde idealurilor tale, nu face ca acest om să rămână fără nicio valoare. Nu-i distruge stima faţă de sine, demnitatea, auto-aprecierea. Evită discuţiile fără rost asupra defectelor celuilalt. Dimpotrivă! Scoate în evidenţă partea frumoasă a lucrurilor, momentele plăcute petrecut împreună, talentele şi virtuţile sale reale. Mărturiseşte cât de mult ai avut de câştigat din prietenia cu el şi mulţumeşte pentru contribuţia lui însemnată la formarea pozitivă a personalităţii tale.

6. Autocritica – recunoaşte parte ta de vină, lipsurile tale în evoluţia relaţiei voastre. Acceptă cel puţin lipsa te de maturitate, de discernământ, de perspicacitate de a te fi orientat de la început greşit. Pentru faptul că celălalt nu este ceea ce ia crezut tu, de fapt, poate că nu e el primul vinovat. Tu i-ai căutat şi acceptat prietenia. Nu te sfii şi nu te eschiva de a răspunde pentru propriile tale fapte.

7. Fii loial faţă de adevăr în privinţa motivelor despărţirii voastre. Celălalt are dreptul să cunoască motivele reale. Chiar dacă la început adevărul s-ar putea să îi cadă greu, dacă i-ai spus-o cum trebuie, în timp, el îţi va deveni recunoscător. Oamenii inteligenţi învaţă chiar şi din greşelile lor. Nu fii însă brutal de sincer.

8. Orientarea temporalo-spaţială – alege timpul şi cadrul potrivit pentru tratarea problemei. Nu trânti „bomba cu neuroni” înainte de un eveniment important precum aniversare, program festiv, deces în familie, în seara din ajunul unui examen sau în faţa unor terţe persoane. Despărţirea răneşte suficient de mult şi când se petrece între patru ochi, iar a o amplifica intenţionat este o cruzime de nivel subuman.

9. Discreţia – după despărţire, păstrează pentru tine toate detaliile personale pe care le deţii despre celălalt. Nu trâmbiţa amănunte sau scene intime. Nu le discuta nici chiar cu prietenii tăi. Nu vei face decât să te discreditezi pe tine însuţi şi să-ţi afişezi lipsa de discernământ şi de maturitate. Tot ce ai de spus la provocările sau la apropourile cunoscuţilor este ceva de genul „Am toată stima pentru el/ea. Vom rămâne mereu prieteni .”

10. Prima reîntâlnire publică sau particulară după ruperea relaţiei este bine să aibă loc după un timp suficient de lung necesar liniştirii inimii şi gândurilor. În nici un caz ea nu trebuie căutată. Dar nici evitată. Încercaţi să vă comportaţi normal, nici indiferent, nici cu lacrimi, nici cu o bucurie forţată. Discutaţi simplu, despre probleme neutre şi relativ scurt. O atitudine excesiv de prietenoasă ar putea fi considerată drept o intenţie de a lua totul de la capăt.

Sursa Imaginii - smh.com.au


Tag-uri: relatie, diplomatieCategorie: Dragoste si Sex  - ( Dragoste si Sex - Archiva)

Data Adaugarii: 14 February '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :