FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 527
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum sa crosetam un ansamblu irlandez pentru copilului nostru

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa crosetam un ansamblu irlandez pentru copilului nostru

 Q:   Intreaba despre Cum sa crosetam un ansamblu irlandez pentru copilului nostru       
ANSAMBLU IRLANDEZ

Pulover, beretă şi şosete care se poartă în zilele reci de toamnă. Puloverul are în jurul gatului o garnitură în dungi, garnitură care este, de asemenea, aplicată jos la elastic, la maneci, la bonetă şi la şosete .
Puncte utilizate: punctul jerse, semielastic, bob de orez.
Măsura de probă: 10 centimetri2 = 24 ochiuri şi 34 randuri de puncte jerse lucrat pe andrele nr. 3.

PULOVERUL

Modul de execuţie.

Partea din faţă.

Se montează 100 ochiuri din fir bleu pe andrele nr. 2, 5 şi se tricotează în punct de semielastic 7 centimetri. Urmează banda in dungi lucrată după schemă (sau o simplă bandă color pentru care se lasă firele întinse în spatele lucrului. Se schimbă apoi andrelele şi se continuă drept cu punct de jerse. Răs croitura braţului se formează la 27 centimetri de la ochiurile de montaj. Pentru aceasta se lasă în aşteptare cate 10 ochiuri la fiecare extremitate şi se continuă punctul jerse. Pentru răscroitura gatului la 31 centimetri se lasă în aşteptare 42 ochiuri centrale şi se termină fiecare parte separat.

Partea stingă se tricotează scăzand în partea răscroiturii la fiecare 2 randuri cate un ochi, de 5 ori. Umărul se formează după 15 centimetri de la răscroitura manecii cand se scad de 2 ori cate 7 ochiuri. Pentru partea 74 dreaptă se reiau ochiurile în aşteptare şi se tricotează identic inversand scăderile. Ochiurile de la umăr se lasă în aşteptare. Partea din spate. Se tricotează pe acelaşi număr de ochiuri, cu aceleaşi scăderi, încheind ochiurile de la umărul drept şi lăsand în aşteptare pe cele de la umărul stîng, pentru fentă. Minecile. Se montează 58 ochiuri din fir bleu, pe andrele nr. 2 1 /2 şi se tricotează 9 centimetri în punct de semielastic, după care urmează banda în dungi. Se schimbă andrelele cu nr. 3 şi se continuă cu punctul jerse, cresclnd de fiecare parte de 16 ori cate un ochi la fiecare 6 randuri. La 35 centimetri de la semielastic se lasă în aşteptare de fiecare parte cate 10 ochiuri, iar restul se încheie pe un singur rand.

Montarea.

Se întind părţile pe tipar, se calcă. Se unesc cele două părţi faţă cu spatele şi umărul stîng prin cusătură cap la cap. Se încheie minecile şi se montează reunind cele 10 ochiuri în aşteptare de la manecă, cu cele de la răscroitura manecii.

Banda în dungi de la răscroitura gatului se formează ridicand pe andrele nr. 2 1/2 10 ochiuri, pe partea de răscroitura gatului spate, se tricotează ochiurile în aşteptare, se ridică 20 ochiuri de cealaltă parte, se tricotează ochiurile în aşteptare de la partea din faţă se ridică alte 10 ochiuri de pe laterală. Se tricotează după schema banda, după care urmează 4 randuri de semielastic bleu. La primul rand se repartizează 30 scăderi. După randul 4 se încheie toate ochiurile restante. Fenta de pe umăr. Pe umărul drept din faţă se ridică 26 ochiuri pe andrele nr. 2 1/2 şi se tricotează în bob de orez, făcand la al 2-lea rand 4 butoniere (se încheie 2 Ochiuri, iar randul următor se montează la loc). După alte 2 randuri se încheie. La umărul din spate se ridică 24 ochiuri şi se lucrează bob de orez fără a face butoniere. Aici se cos nasturii.

BERETA

Modul de execuţie.

Se începe de jos de la bază şi se montează 1OO ochiuri cu fir bleu, pe 4 andrele nr. 2 1/2. Se tricotează în rotund 3 centimetri de semielastic după care se înlocuiesc andrelele ca şi la pulover, cu andrele nr. 3. Pe primul rand de jerse lucrat cu andrele groase se repartizează 50 de creşteri, iar pe randul 3 încă 70 şi se continuă cu fir bleu 3 centimetri, după care se face o bandă în dungi ca la pulover. La turul al 12-lea se repartizează 20 scăderi. După banda in dungi urmează 4 randuri de jerse bleu, repartizand 24 scăderi pe primul rand. La a doua bandă în dungi se repartizează 20 scăderi. Bereta se termină cu jerse bleu repartizand 15 scăderi pe primul rand (de 5 ori cate 3 ochiuri). Se fac aceste scăderi unele peste altele la fiecare tur. Ultimele ochiuri se încheie cu un fir trecut prin ele, strans bine şi întărit. Peste randurile cu scăderi se lucrează cu acul puncte de cruciuliţă alternand o cruciuliţă galbenă peste una portocalie.

ŞOSETELE LUNGI

Modul de execuţie.

Se începe din partea de sus care se întoarce pe picior, montand pe andrele nr. 3, cu fir bleu, 60 ochiuri. După 4 randuri de jerse, se face un rand de găurele (2 ochiuri împreună, 1 jete). Urmează o bandă în dungi, apoi 4 randuri jerse bleu cu care se termină partea care se întoarce pe şosetă. De la acest punct se cosideră faţa tricotului dos şi se tricotează 2 randuri jerse, 4 randuri semielastic, apoi se continuă cu jerse. La 8 centimetri de la elastic se încep scăderile, cate un ochi la fiecare extremitate, apoi tot la 12 randuri de 4 ori.

Călcaiul se formează la 31 centimetri de la elastic, tricotand pe 13 ochiuri din dreapta 4 centimetri apoi se tricotează un ochi pe faţă, o scăzătură. Se întoarce lucrul şi se revine pe dos. în continuare se tricotează două ochiuri pe faţă, o scăzătură simplă, se revine pe dos şi tot aşa, crescand cate un ochi pe faţă, urmat de scăzătură, pină răman 7 ochiuri, în partea stingă se tricotează la fel pe 13 ochiuri, făcand scăderile pe dos.

La sfarşit se reiau cele 7 ochiuri de la marginea dreaptă şi se ridică pe laterală 8 ochiuri continuand tricotul cu ochiurile de deasupra piciorului, se ridică iarăşi 8 ochiuri pe cealaltă parte a călcaiului şi se reiau ultimile 7 ochiuri. Talpa se tricotează pe toate ochiurile, lucrand împreună 2 ochiuri la 14 ochiuri de fiecare margine de 6 ori la fiecare 2 randuri. Se tricotează drept 11 centimetri şi se fac scăderile de la capătul piciorului, astfel: se tricotează 8 ochiuri, o scăzătură, un ochi, o scăzătură, 16 ochiuri, o scăzătură, un ochi, o scăzătură, 8 ochiuri. Se fac aceste scăderi unele deasupra altora, de 6 ori, la fiecare 2 randuri şi se încheie ultimele ochiuri.

Montarea. Se face cusătura de pe picior pînă la varf. Se indoaie marginea de sus.

sursa imaginii http://www.modernknitting.co.uk


Tag-uri: croseta, copii, tricotaj, andrele, haineCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 28 January '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :