FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 520
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum ne pregatim de o calatorie cu trenul in vacanta

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Cum ne pregatim de o calatorie cu trenul in vacanta

 Q:   Intreaba despre Cum ne pregatim de o calatorie cu trenul in vacanta       
Trenul rămane mijlocul de transport cel mai la indemană, cand poţi respira în tihnă, avand un loc precis, rezervat din timp, după atata efort şi agitaţie care precede plecarea în vacanţă. Nu este numai o călătorie simplă, ci o continuă şcoală a vieţii. Învăţam tot timpul şi oricand!

In privinţa bagajelor, nu este uşor să renunţi, mai ales ca femeie, la atatea lucruri pe caro doreşti să le ai cu tine şi care îţi par la un moment dat, toate extrem de necesare: lenjerie de corp, rochii, mantouri, pantofi etc.

Va trebui să discernem serios ce anume luăm cu noi să nu ne îngreunăm inutil bagajele şi, in acelaşi timp, să ne completăm fericit garderoba. Este ideal să avem valize cu rotile minuscule care să se poată rula fără efort. O valiză mică este absolut necesară pentru trusele noastre şi pentru termos şi cele cateva sandvişuri sau fructe, care să ne potolească setea, fiindcă nu întotdeauna ne putem deplasa la vagonul restaurant.

Vom controla din timp starea îmbrăcămintei noastre si a încălţămintei. Pentru zăpadă şi polei trebuie să avem talpă antiderapantă.
În vacanţele de iarnă, este mai comod, cand suntem cu trenul, să nu avem bagaje multe, să plecăm gata îmbrăcate cu costumul de schi şi să ne luăm rucsacul, care cuprinde un număr mai mare de bagaje în spaţiul său şi nu este atat de incomod de purtat ca un geamantan. Schiurile şi bagajele grele pot fi date la vagonul de bagaje.
Cand plecăm cu trenul, vom opta pentru pantalon, cu bluză sau pulovăr, taior clasic sau sport, fustă cu bluză, rochie două piese de stofă, vara fuste largi cu bluze decoltate, rochii gen „chemisier" de in sau de bumbac, răcoroase şi practice. Nu sunt indicate lenjeria şi îmbrăcămintea din materiale sintetice, care produc transpiraţie şi alergii, iar unor persoane, chiar eczeme. Nu se pleacă la drum fără ciorapi. Pantofii nu trebuie să fie prea stramţi (e bine să le pudrăm interiorul cu talc) ca să nu fim obligate să-i scoatem din picioare, lucru ce nu se poate face decat in vagonul de dormit.

Putem fi foarte bine puse la punct, în privinţa eleganţei, fără să frapam prin prea multe podoabe sau prin culorile prea „ţipătoare".
Este necesară o consultaţie prealabilă la medic care va aviza dacă starea sănătăţii noastre suportă altitudinea, clima şi efortul unei vacaiiţi in ţară sau în străinătate, într-un circuit obositor, cu escaladări de înălţimi etc.

Niciodată nu trebuie să uităm, după ce ne-am spălat subsuorile să le pulverizăm cu un deodorant sau antitranspirant (în lipsă vom dizolva bicarbonat şi le vom umezi); în atmosfera limitată a compartimentului, mirosul de transpiraţie este un adevărat supliciu ca şi un parfum violent, cu care nu trebuie să ne parfumăm. Multe persoane nu pot suporta parfumul, făcand chiar alergii sau avand stări de vomă şi nu putem obliga pe alţii, cand călătorim în comun, să ne suporte gusturile.
O revistă, un ziar, o carte, ne ajută să nu simţim lungimea drumului iar zgomotul roţilor de tren să ne pară odihnitor.

Vom avea la îndemană trusa de medicamente, un minimum de articole cosmetice: demachiant, cremă, tonic, o apă de colonie delicată, de calitate, pasta şi periuţa de dinţi, şerveţele de hartie şi pentru timpul ploios o umbrela pliantă şi o haină de ploaie.
Vom avea un ten îngrijit, curăţat şi împrospătat din timp. Pudra va fi transparentă, în cantitate mică, pentru a nu transpira faţa şi a nu irita porii. Ochii vor fi discret subliniaţi şi nu încărcaţi de fard. Mainile — „torturate" de gospodărie — vor trebuie şi ele să fie „reconsiderate" înainte de a porni. Cateva băi de ulei călduţ, o manechiură îngrijită cu un lac asortat cu îmbrăcămintea sau numai pilite şi curăţate de pieliţele de prisos.

Dacă mergem la ţară, la prietene sau la rude, nu vom purta o îmbrăcăminte excentrică, ci vom avea rochii decente, un pantalon nefrapant, o fustă agreabilă şi obişnuită, fiindcă nu trebuie să facem o demonstraţie de modă, care ar face un contrast nu tocmai reuşit, faţă de viaţa şi obiceiurile sobre de la ţară. Nu vom fuma ostentativ pe stradă.
Pentru excursiile din păduri şi de pe dealuri, îmbrăcămintea şi incălţămintea sport ne vor fi de mare ajutor.

în perioada de vară o dată cu aceste excursii putem să culegem plantele medicinale de care avem nevoie: tei, muşeţel, cozi de cireşe, cimbru, codiţa şoricelului, coada calului, nalbă, mătase de porumb, afine (şi frunza lor), coacăze etc.
O mică spirtieră de aluminiu, uşoară şi cu volum redus (cu alcool soljd), ne ajută să ne fierbem, pe moment, un ou, o supă, un ceai care nu ne Învioreze sau să ne îndepărteze unele colici ori să ne servească la un mic dejun.


Tag-uri: relaxare, vacanta, plimbare, distractieCategorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 28 July '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :