FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 539
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum croim la masina jachetica copilului

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum croim la masina jachetica copilului

 Q:   Intreaba despre Cum croim la masina jachetica copilului       
Jacheţică se confecţionează simplu, dublată sau dublată şi matlasată. Cand se dublează, se croieşte faţa şi dosul la fel. Se însăilează, se trag cusăturile la maşină. Dacă se matlasează se aplică la faţă vata pentru matlasat, înainte de a însăila liniile de umăr.

Se aşaza vata pentru matlasat sau un material mai gros, cum este moltonul, pe dosul jachetei, puţin mai largă, însăilînd destul de des, se calcă, se întoarce jacheţică pe faţă şi se tigheleşte urmărind linia desenului, întrerupand acolo unde se termină forma desenului, floare, frunză etc. Se scot aţele de însăilat, se rupe foiţa, dacă s-a tras după foiţă; capetele de aţă rămase de la întreruperea modelului se trec pe dos, se înnoadă şi se taie. La fel se matlasează maneca şi gulerul. Se calcă pe o pătură moale, îndoită în mai multe straturi, pe dos, peste o carpă sau foiţă. Se unesc liniile de umăr la maşină şi cusătura manecii, apoi se calcă maneca, se aplică pe jacheţică, fixand ca şi la cămăşuţă cusătura manecii în mijlocul adîncimii răscroiturii braţului Se prind mai întai în ace cu gămălie pe partea manecii, pentru a repartiza uniform lungimea, se însăilează, se trag la maşină.

Căptuşeala, care a fost croită la fel cu faţa, se aplică pe jacheţică pe liniile din margini şi de la tiv, fixand-o faţă la faţă. Se însăilează, se trage la maşină, apoi se scoate aţa de însăilat, se taie 0,5 cm şi se întoarce pe faţă, pe linia de râscroitura a gatului.

Se insaileaza din nou pe faţă, în margine, pe unde se va trage unul, două tighele. Căptuşeala se fixează pe linia de lungime a manecii îndoind 0,5 cm, se prinde de marginea rezervei tipului şi se coase cu punct ascuns.
Gulerul, după ce s-a dublat, se aşazâ pe jacheţică, cu semnul de mijloc al gulerului în semnul de mijlocul spatelui de la jacheţică, iar marginea gulerului în mijlocul feţei. Se însăilează urmărind ca linia de rascroitura a gulerului sa fie prinsă de linia de râscroitura a gatului şi se trage la maşină. Se face curat cu căptuşeala care se îndoaie 0,5 cm şi se coase cu puncte dese prinzand de tighel.
Jacheţică se poate încheia cu nasturi şi cheiţe, executate din bieuri sau cu fermoar. In cazul în care se închide cu fermoar, acesta se aplică 75 odată cu căptuşeala, spre a râmane rezerva sub căptuşeală.

La o jacheţicâ matlasată se poate asorta şi o boneţică executată din acelaşi material, cu aceeaşi garnitură de tighele care se îmbracă peste o scufiţă subţire în timpul răcoros. La jacheţelele nedublate se fac cusături duble, cusături franţuzeşti, iar tivurile se trag la maşină şi se înfrumuseţează cu diferite garnituri. îmbrăcămintea celor mici se împodobeşte cu diferite broderii şi ajururi, alegand desene mici şi delicate, în culori pastelate. Punctele cel mai des folosite la aceste broderii sunt: festonul, gaurelele, rămurica, noduleţele etc.


Tag-uri: ac, ata, material, cusaturiCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 12 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :