FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 5,153
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Compozitia si definitia aerului

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Compozitia si definitia aerului

 Q:   Intreaba despre Compozitia si definitia aerului       
Aerul este un amestec gazos, indispensabil vietii, alcatuit din oxigen (20,95%), azot (78,09%), bioxid de carbon, hidrogen si alte gaze.

Dintre acestea, oxigenul are cea mai mare importanta. Scaderea oxigenului la 14% este resimtita de organism si la 9% pune viata in pericol. La o temperatura de 18—20° si o umiditate relativa de 40—60%, aerul este cel mai favorabil pentru sanatate.

Umiditatea crescuta este nesanatoasa, la orice temperatura. In caz de temperatura ridicata, umezeala aerului stanjeneste pierderea de caldura a corpului prin transpiratie, dand senzatia de zapuseala.

In caz de temperatura scazuta, aerul umed fiind mai bun conducator de caldura, grabeste pierderea de caldura a corpului, ceea ce da senzatia neplacuta de „frig care te patrunde in oase".

Pentr u sanatatea omului prezinta o mare insemnatate calitatea aerului respirat in incaperi (locuinta, loc de munca). In spatiile inchise, aerul se viciaza, datorita eliminarii de bioxid de carbon, vaporilor de apa si diferitelor substante organice volatile si mirositoare rezultate din activitatea pielii, din descompunerea transpiratiei, precum si din arderea tigarilor, dupa cum se intampla in cele mai multe incaperi.

Aerul viciat duce la o stare de indispozitie, provoaca dureri de cap, ameteli, senzatie de greata si alte tulburari, favorizand o serie de imbolnaviri. Foarte periculos este aerul viciat pentru sanatatea copiilor.

De aceea, este atat de importanta grija pentru primenirea aerului, prin ventilatie.

Ventilatia este de doua feluri :
naturala si artificiala.

Ventilatia naturala se realizeaza in parte de la sine, prin aerul care patrunde in mod obisnuit prin micile spatii de la usi si ferestre, ca si prin porozitatea peretilor (de aceea este neigienic a locui in incaperi cu pereti uleiati, care impiedica trecerea aerului).

Ventilatia naturala trebuie insa intensificata, cel putin de doua ori pe zi, dimineata si seara inainte de culcare, chiar si in inotimpul rece, prin deschiderea ferestrelor si a usilor.

Ventilatia artificiala se realizeaza la locurile de munca, prin diferite aparate de aspirare a aerului viciat si de introducere a aerului curat din afara. O excelenta ventilatie se obtine prin instalatiile de aer conditionat (vezi conditionarea aerului).

Aer complementar, aer de rezerva, aer rezidual si aer curent sunt volume de aer din plamani ce pot fi mobilizate in cursul ventilatiei pulmonare.


Tag-uri: aer, oxigen, hidrogenCategorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 27 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :