FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 461
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Comorile de pe Titanic

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Comorile de pe Titanic

 Q:   Intreaba despre Comorile de pe Titanic       
Dintre toate expeditiile de recuperare a bunurilor din interiorul epavei Titanicului, aflata de altfel intr-o stare de descompunere foarte avansata, campania din iulie-august 2000 a fost poate cea mai controversata.

Obiectivul urmarit de societatea RMS Titanic Inc. a fost acela de a recupera de pe pachebotul scufundat acum 90 de ani, in noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, fabuloasele comori ce se mai afla inca la bordul navei.

In ciuda tuturor cautarilor insa,din anul 1987, anul primei campanii de recuperare, si pana in august 2000, de pe epava Titanicului au fost aduse la suprafata doar 5000 de obiecte, adica nici mai mult nici mai putin decat 5% din totalul ansamblului estimat.

Printre aceste obiecte se remarca o poseta din piele, care continea 40 de fiole cu esente parfumate, perfect conservate, o geanta din piele de crocodil,cu lenjerie feminina, sticle cu ulei de masline, un soclu de masa din fonta, valize pline cu carti postale, diverse cesti.

Dintre valorile sau chiar comorile ramase poate pentru totdeauna in adancul
oceanului, sunt cateva care merita amintite: primele doua aparate radio construite de Marconi, o copie manuscrisa, incrustata cu peste o mie de pietre pretioase, a vechii si celebrei culegeri iraniene "Rubayatele", o adevarata colectie din bronz, obiecte de arta si sticle de vin frantuzesc, un Renault, si o sacosa plina cu diamante, in valoare de 300 milioane de dolari, ce s-ar afla ascunsa intr-un seif din partea din fata a epavei.


Tag-uri: titanic, comori, rubayatele, renault, diamante, 300 milioane, dolari, 1912Categorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 28 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :