FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 826
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ciresarii - Roata Norocului de Constantin Chirita

Tag-uri Populare


literatura   poezie   roman   poet   scriitor   proza   nuvela   poem   comedie   comentariu   opera literara   drama   basm   teatru   romantism   roman realist   curent literar   gramatica   personaje   istorie   comunicare   prozator   filozofie   caracterizare   opera   balada   genul epic   genul epic in proza   procedeu stilistic   roman subiectiv   naratiune   autor   dramaturg   pastel   povestire   genul dramatic  

All Tags

Famous Forum

 

Ciresarii - Roata Norocului de Constantin Chirita

 Q:   Intreaba despre Ciresarii - Roata Norocului de Constantin Chirita       
Ciresarii - Roata Norocului de Constantin Chirita Este din nou vacanta de vara. Toti copiii sunt fericiti fiindca vacanta mare a sosit. Fiecare ciresar este la casa lui. Verisoara lui Dan, Ioana i-a invitat pe ciresari sa-si petreaca vacanta la bunica ei. Singurul bucuros de acesta propunere era Tic. Ceilalti ciresari nici nu voiau sa auda de aceasta propunere.

Maria trebuie sa vina si ea la bunica Ioanei deoarece nu poate sa-l lase singur pe fratiorul ei, Tic, intr-un oras strain fiindca baiatul se poate pierde sau i se poate intampla ceva.

Cei trei ciresari impreuna cu verisoara lui Dan, Ioana au plecat spre orasul "D" care era foarte renumit pentru balciul sau care se tine o data pe an. Acolo, ciresarii au intalnit-o pe bunica Ioanei care era foarte severa, ca o profesoara. Copiii trebuie sa fie pre zenti la ora fixa la masa. Daca nu vor fi prezenti ei vor fi certati de bunica Ioanei.

Prima zi, ciresarii au plecat impreuna cu Ioana la renumitul balci. Acolo ei au vazut tot felul de culori si de lumini. Tic s-a atasat foarte mult de un joc numit "Roata norocului" unde trebuie impinsa o sipca. La orice numar la care se opreste sipca este un premiu. Tic a tras de foarte multe ori dar nu a castigat decat lulele negaurite si iepurasi din gips. El si-a dat seama ca proprietarul "Rotii norocului" triseaza.

A doua zi, bunica Ioanei i-a dus pe copii la muzeul din oras. Tic s-a despartit de ceilalti si s-a dus intr-o incapere unde a vazut niste statui foarte valoroase numite "tanagrale". Bunica Ioanei, Ioana si ciresarii nu au mai putut vedea tanagralele deoarece acestea au fost furate. Cei trei ciresari se confruntau din nou cu o aventura. Ei i-au chemat si pe ceilalti ciresari: Victor, Ionel, Lucia si Ursu.

Tic le-a aratat tuturor ciresarilor balciul din oras. Unii dintre copii au si jucat la "Roata norocului" dar n-au castigat nimic deosebit. Tic vrea cu orice pret statuia lui Fradaburidi. Copilul si-a facut un plan ca sa fure statuia dar n-a spus nimanui.

In timp ce se plimba prin parc, Tic a vazut intr-o gradina ceva stralucitor, dar nu erau decat niste caramizi si o papusa. intr-o zi, ciresarii s-au dus la circ unde au cunoscut un tanar atlet. Un echilibrist pe nume Torenzo l-a provocat pe Ursu la lupta. Ursu a acceptat provocarea si l-a invins cu greu pe Torenzo.

Intr-o zi, ciresarii au aflat smecheria pe care o folosea proprietarul "Rotii norocului". Ei trebuiau sa intoarca cuiele de pe sipca in sens opus. Victor i-a oferit acest serviciu lui Ursu. Tic era foarte fericit fiindca putea castiga statuia lui Fradaburidi pe drept.

A doua zi ciresarii s-au dus in balci, iar Ursu a intors foarte rapid cuiele in sens opus. Ciresarii au inceput sa joace la "Roata norocului" si au castigat premii foarte frumoase si scumpe. Proprietarul "Rotii norocului" era foarte nervos fiindca ciresarii au castigat toate premiile de valoare.

Tic era foarte mahnit deoarece nu a putut castiga statuia lui Fradaburidi. Copilul a furat statuia cu ajutorul unui lasou. Fiind foarte inteligent, Victor a doscoperit in ultimul moment unde se gaseau tanagralele. Ele erau chiar in premile castigate de ciresari. Astfel enigma tanagralelor a fost descoperita.


Tag-uri: comentariu, constantin chirita, roman, bac, literaturaCategorie: Comentarii  - ( Comentarii - Archiva)

Data Adaugarii: 03 December '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :