FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,291
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Circuitul de prize al instalatiei electrice interioare

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Circuitul de prize al instalatiei electrice interioare

 Q:   Intreaba despre Circuitul de prize al instalatiei electrice interioare       
In funcţie de tipul prizelor folosite şi de aparatele electrocasnice care se conectează, la circuitul de prize se disting următoarele variante: circuitul cu prize simple sau bipolare (duble), circuitul de prize cu întrerupător şi circuitul cu prize cu contact de protecţie.

CIRCUITUL CU PRIZE SIMPLE SAU BIPOLARE este format din două conductoare, fază şi nul, care alimentează cu curent electric prizele simple sau duble (bipolare) montate in camerele lipsite de umiditate şi cu pardoseli de ciment, mozaic etc. Circuitul de prize pleacă de la perechea de siguranţe a circuitului respectiv, trece prin camere, iar de la doza de derivaţie se ramifică cele două conductoare care coboară pană la prize ce sunt amplasate la un nivel apropiat de pardoseală, unde sunt legate la bor nele prizei.

CIRCUITUL DE PRIZE CU ÎNTRERUPĂTOR este asemănător circuitului cu prize simple, cu deosebirea că pe traseul conductoarelor care se ramifică de la doza de derivaţie se intercalează un întrerupător, care poate şă scoată de sub tensiune prizele respective. Acest întrerupător este de mare utilitate, deoarece prin folosirea lui se pot evita o serie de accidente sau chiar electrocutări, în special cand în cameră sunt copii care pot introduce în bucşile prizei corpuri metalice.

CIRCUITUL cu PRIZE DE PROTECŢIE este asemănător cu circuitul de prize simple, cu deosebirea că în camerele cu umiditate sau cu pardoseli de ciment, mozaic etc. se montează prize cu contact de protecţie, cunoscute sub denumirea de prize „Schuko". La această priză prevăzută cu trei borne se leagă cele două conductoare, fază şi nul, precum şi conductorul de protecţie care se conectează cu celălalt capăt la o instalaţie de protecţie prin legare la pămant.


sursa imaginii http://www.electrictoolguide.com


Tag-uri: curent, energie, casa, reparatiiCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :