FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 311
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce sunt oamenii

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce sunt oamenii

 Q:   Intreaba despre Ce sunt oamenii       
Ce sunt oamenii? Fiinte destinate tacerii, nimicului, trecerii anoste a timpului si tuturor starilor trupesti si spirituale, sau doar un animal complex, inzestrat cu ratiunea absurda si dureroasa?

Deschidem conversatii doar sa facem o liniste morbida... sa ne spunem salutari si sa facem totul sa dispara in tacere. Ne punem probleme care ne depasesc doar pentru ca vrem sa evoluam, incercam sa dezlegam mistere, doar pentru a fi noi insine misteriosi. Suntem destul de greu de catalogat, dar usor de echitetat; traim fara ca macar sa ne bucuram de viata, uitand placerea de a respira un aer pur, sau o iubire pura.

Ce sunt oamenii? Oamenii sunt zambete, sunt sentimente, sunt cuvinte, sau propozitii; sunt animale de prada ce ataca suflete nevinovate, sunt linistite clipe in dimineata, lupt e seculare intr-un amurg insangerat, sunt suflete si fizic deopotriva: divinitate intruchipata.

Si tu esti om, femeie, pentru ca iti plac filmele de dragoste si chiar daca nu ai stii cum sa joci intr-unul, iti place singura, in camera, sa iti imaginezi multe, multe lucruri, cu gandul la viitor... si la tot ceea ce odata a trecut, care acum ocupa doar un spatiu inauntrul tau, golind in acelas timp un altul- acela al increderii in sine.
Nu ma intreba cum de stiu, obisnuieste-te cu ideea ca o sa ghicesc destul de des, cat timp voi fi pe-aproape, pentru ca eu sunt barbatul.

Si tu esti om, barbat, pentru ca iti place sa o strangi in brate cand e neajutorata, pentru ca urmaresti filemle de dragoste si te gandesti la ea, pentru ca nu poti sa plangi, pastrand demnitatea, dar lasi lacrimi sa cada din genunea sufletului prin palme morale date celor din jur, ascunzandu-si suferinta.

Si totusi, poate uneori, adevarata omenie se uita. Tu, femeie si tu, barbat, uitati din ce sunteti facuti, aruncand in neant plamada Demiurgului, prin gesturile neintelese si imature. Probabil ca oamenii sunt acele fiinte care reusesc sa imbine copilaria cu batranetea si intr-o muzicalitate perfecta, sa alature naivitatii maturitate.

Cheia sa reusesti totul e sa incetezi sa iti spui: poate data viitoare... si sa incepi sa iti spui: nu data viitoare, ci azi, ci de data asta... si atunci te intrebi: mai sunt alti oameni in jur?


Autor: Vancea Catalin


Tag-uri: oameni, ratiune, timpCategorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 08 December '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :