FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 645
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce inseamna carantina

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce inseamna carantina

 Q:   Intreaba despre Ce inseamna carantina       
Ce inseamna carantina Carantina este izolarea si supravegherea intr-un anumit punct al persoanelor suspecte de a fi contaminate de o boala epidemica. In vechime carantina dura 40 de zile si se extindea deseori si asupra marfurilor banuite ca ar transmite infectia.

Prima aplicare sistematica si de durata a masurilor carantinale s-a facut la noi dupa pacea de la Adrianopol (1829), prin care Imperiul otoman a fost obligat sa accepte instalarea pe malul romanesc al Dunarii a unor posturi de carantina pazite de ostasi.

In felul acesta a fost stavilita propagarea pe teritoriul nostru a epidemiilor de ciuma, care au continuat sa faca ravagii in Bulgaria stapanita de turci. O data cu progresele realizate in imunologie si epidemiologie, vechea carantina si-a pierdut din insemnatate, lupta antiepidemica axandu-se mai ales pe masurile preventive bazate pe vaccinare si dezinfectie.


Tag-uri: carantina, boala epidemica, infectieCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 01 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :