FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 466
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce fel de lucrari de zidarie si tencuiala sunt necesare in gospodarie

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce fel de lucrari de zidarie si tencuiala sunt necesare in gospodarie

 Q:   Intreaba despre Ce fel de lucrari de zidarie si tencuiala sunt necesare in gospodarie       
Lucrările de zidărie sunt materializate prin realizarea diferitelor elemente de construcţii, executate din cărămidă, piatră, blocuri de prefabricate etc. şi acoperite prin lucrări de tencuieli.

Cu timpul, într-o gospodărie apare necesitatea, pe de o parte, a extinderii acestor elemente de construcţii, datorită nevoilor mereu crescande, iar pe de altă parte, a executării unor reparaţii la zidării sau tencuieli, datorită în principal uzurii, unei întreţineri necorespunzătoare, sau unor accidente nedorite.

Ţinand seama de complexitatea executării lucrărilor de construcţii, în cadrul acestui capitol, nu se va face referire la tehnologia de execuţie a lucrărilor de construcţii pentru diverse obiective social-economice, lucrări ce se execută prin şantiere s pecializate de construcţii montaj, ci se vor face referiri la mici reparaţii sau alte lucrări uşoare de zidărie şi tencuieli, care apar ca necesare într-o gospodărie şi pot fi realizate cu uşurinţă de depanatorul amator.

Cu unele cunoştinţe sumare în acest domeniu şi cu un număr redus de scule, se va putea începe cu unele lucrări uşoare de zidărie sau tencuieli, ca de exemplu, astuparea unor crăpături, înzidirea unui diblu în perete, consolidarea fixării unui suport în zid, executarea unei găuri în perete pentru traversarea unei ţevi, ca după o experienţă cîştigată în acest domeniu, să se poată trece la executarea unor lucrări mai dificile, ca repararea unui perete de cărămidă, refacerea unei tencuieli căzute şi altele.

însuşirea tehnologiei de execuţie a acestor lucrări de reparaţii, necesită cunoaşterea sculelor şi materialelor necesare, proprietăţile şl caracteristicile tehnice ale materialelor, modul de folosire a lor, ca de rxemplu, cunoaşterea reţetelor şi a preparării mortarelor pentru zidărie şi tencuieli.

De asemenea se impune cunoaşterea factorilor care pot Influenţa asupra calităţii lucrărilor, precum şi cunoaşterea regulilor tehnologice ce trebuie aplicate în timpul execuţiei, pentru reuşita lucrării. Astfel, factorii meteorologici (temperatura, umiditatea vantul etc.) au importanţă asupra calităţii lucrărilor de zidărie şi tencuieli, condiţionand procesele de priză şi de întărire a mortarelor, respectiv adeziunea dintre cărămidă şi mortar. La fel, factorul de acurateţa la lucrările de zidărie şi tencuieli are influenţă asupra calităţii ; nerespectarea prescripţiilor tehnice privind andepărtarea prafului, a petelor de grăsime şi a altor impurităţi, va influenţa asupra aderenţei dintre cărămidă şi mortar, respectiv la slăbirea capacităţii portante a zidăriei.

Asemenea exemple sunt numeroase şi pentru a evita astfel de situaţii, în acest capitol, se va acorda atenţie măsurilor de precauţie care trebuie luate în timpul lucrărilor.


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, sculeCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 06 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :