FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 644
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce este rubeola

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce este rubeola

 Q:   Intreaba despre Ce este rubeola       
Ce este rubeola Rubeola este o boala infectioasa si contagioasa acuta caracterizata prin:

adenopatie cervicala sau chiar generalizata, eruptie in forma de pete rozate neconfluente cu catar oculonazal si febra deseori discreta si cu complicatii grave.

Agentul patogen este un virus. Poarta de intrare este mucoasa nazofaringiana. Incubatia dureaza in medie 16 zile si este asimptomatica. Invazia se manifesta cu simptome putin evidente ce trec neobservate de bolnav:
febra moderata 38°, cefalee, catar oculonazal, epistaxis, varsaturi.

In perioada de stare apare o eruptie formata din micromacule eritematoase, roz-palide, rotunde, cu marginile usor estompate, care n-au tendinta sa conflueze si putin proeminente. Eruptia apare in dosul urechii, apoi pe frunte si obraz.

Evolueaza descendent intr-un singur puseu. Are durata scurta, de 24-36 de ore. Nu lasa urme pigmentare. Enantemul este discret (roseala difuza a amigdalelor cu pete mici rosii, pe mucoasa palatului moale si cateva pete hemoragice la nivelul luetei).

Adenopatiile sunt constante, caracteristice, periferice, cervicooccipitale si laterocervicale. Adenopatia precede eruptia cu 2-4 zile si o depaseste cu 2-6 saptamani. Febra este variabila si inconstanta. Evolutia este benigna. Copiii din colectivitati vor fi izolati timp de 7 zile de la aparitia exantemului (perioada de contagiozitate). Se face imunizare cu gammaglobulina in cazul femeilor gravide aflate in mediul epidemic sau imediat dupa un contact infectant.

Tratamentul consta in repaus la pat, izolarea bolnavului la domiciliu, iar din punct de vedere igienodietetic se va da atentie ingrijirii tegumentelor, mucoaselor, se vor face gargarisme cu ceai de musetel, instilatii nazale si oculare cu solutie de acid boric sau protargol 2%.

Camera bolnavului trebuie sa fie bine aerisita (temperatura camerei, 18-20°). In perioada febrila se tine regim lacto-hidric si cu fructe. Dupa scaderea febrei se trece la regim obisnuit. Simptomatic, in caz de febra se administreaza piramidon, in caz de tuse se dau calmante (codeina, dianina), expectorante (infuzie) etc.

Tratamentul complicatiilor se va face la spital (antibiotice), cu sedative, ser de convalescent etc.


Tag-uri: rubeola, boala infectioasa, adenopatieCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 25 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :