FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 499
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce este isteria

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce este isteria

 Q:   Intreaba despre Ce este isteria       
Ce este isteria Isteria provine de la cuvantul grecesc hysteros si este un tip de nevroza.
Termenul de isterie este intrebuintat in vorbirea curenta, incorect, pentru a arata o exagerare a impulsului sexual sau o surescitare emotionala violenta.

De obicei, bolnavii isterici, inainte de aparitia bolii, au un comportament mai deosebit:
se aseamana cu niste copii alintati, carora daca nu li se satisfac capriciile tipa, dau din picioare sau se trantesc pe jos.

La isterici este vorba deci de un tip de sistem nervos foarte labil, predominand procesele de excitatie corticala .

Istericul reactioneaza ca si in cazul copilului needucat, care doreste sa-si satisfaca numai dorintele si nevoile sale, intrucat este egocentric (el are nevoi mai mari, el munceste mai mult, el sufera mai mult etc).

Inseamna ca afisarea starii sale in scopul convingerii celor din jur nu poate sa apara decat atunci cand poate fi vazut de catre acestia. Cu toate acestea, bolnavul este convins de suferinta sa, de aceea istericul trebuie tratat cu toata grija.

Pe fondul comportamentului obisnuit al acestora, mai ales dupa emotii mari, dupa eforturi fizice sau psihice, dupa accidente sau diferite boli generale sau locale, (febra, plagi), poate sa apara criza isterica propriu-zisa.

Isteria poate sa imbrace formele de manifestare a multor boli, cum sunt: convulsiile isterice, care imita criza de epilepsie (insa bolnavul nu se loveste cand cade, nu prezinta tulburari obisnuite ale epilepsiei); paraliziile isterice, unde insa la o examinare atenta facuta de medic se constata caracterul isteric al paraliziei (reflexele sunt normale, paralizia nu are aspectul celor cauzate de o leziune nervoasa); anesteziile isterice in diferite zone ale corpului care, atunci cand sunt intepate adanc, bolnavii nu reactioneaza, ca si cand acolo ar exista o anestezie in realitate; pierderea posibilitatii de a vorbi (mutism isteric), desi nu exista nici-o cauza organica (leziune) care sa o produca.

Isteria este o boala vindecabila, dar pentru aceasta, bolnavul trebuie scos din mediul care i-a declansat criza, fiind necesara o munca perseverenta de reeducare, dusa cu multa grija si cu toata intelegerea .


Tag-uri: isterie, hysteros, nevrozaCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 16 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :