FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 555
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce este grafologia

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce este grafologia

 Q:   Intreaba despre Ce este grafologia       
Există încă îndoieli asupra bazelor ştiinţifice şi a rezultatelor practice ale grafologiei. De obicei, continuă să o asocieze cu pseudoştiinţele, cu ştiinţele oculte, cu ghicitul sau chiromanţia. Trebuie afirmat că nu există ocult sau ezoteric în grafologie. Ea nu ghiceşte viitorul. De fapt, nu pretinde să ghicească nimic, aşa cum nici medicul nu face acest lucru în ceea ce priveşte organismul uman: el îl studiază şi încearcă să vadă ce se întâmplă cu aceasta.

Grafologia este o ştiinţă foarte veche. Originile ei se pierd în analele istoriei. De exemplu, în China este cunoscută din secolul al IV-lea î.e.n. în Japonia, tehnica grafologică este utilizată din vremuri imemoriale. în Roma antică Nero, încerca, singur sau cu ajutorul colaboratorilo r, să descopere în grafia celor din jurul săi pe cei care îi erau fideli sau nu.

In anul 1622 a apărut prima carte în acest domeniu, scrisă de un medic din Bologna, numit Camilo Baldo. Dar medicul şi filozoful spaniol Huarte San Juan, în unica lucrare care 1-a făcut faimos, publicată în 1575, a făcut primul referire la relaţia existentă între scriere şi caracter. Termenul ca atare a apărut în anul 1871 şi a fost utilizat de abatele Juan Hipólito Michón, numit pe bună dreptate părintele grafologiei; tot atunci s-au constituit şi principiile pe baza cărora se poate acorda acestei tehnici valoare ştiinţifică. Mai târziu, Creppieux-Jamin, un discipol al abatelui, i-a perfecţionat contribuţiile. De atunci până în prezent au fost fixaţi pilonii ştiinţifici ai acestei discipline; astăzi ea este recunoscută ca adevărată ştiinţă datorită legilor şi metodologiei pe care o aplică în interpretarea practică.
în multe ţări, grafologia se practică în mod curent.
în Germania, grafologii reprezintă cel mai important grup de specialişti din domeniul psihologiei. în universităţile din Hamburg, Kiel, Berlin, Mainz, Hidelberg şi Kóln se predau cursuri de grafologie.

Franţa, se află în avangarda cercetării grafologice. Ministerul de Interne a acordat Societăţii de Grafologie, model de seriozitate ştiinţifică, privilegiul de a fi desemnată oficial, printr-un decret, centru cultural de utilitate publică. Se remarcă şi Centrul Naţional de Cercetare Ştiinţifică, care are o secţie destinată exclusiv grafologiei.
în Elveţia, a luat fiinţă, în 1928, cu sprijinul universităţii, Societatea de Grafologie de la Neuchâtel.

în S.U.A., funcţionează Societatea Americană de Grafologie din New York şi Societatea Internaţională de Analiză Grafologică. Stalele Unite reprezintă, ca întotdeauna ţara recordurilor. Conform registrelor profesionale, aici există 40.000 de grafologi.

în Spania, grafologia a fost importată din Franţa de Maltilde Ras. Prima şcoală de grafologie (a lui Augusto Vels) a început să funcţioneze în 1943. Grafologia este predată la Universitatea din Barcelona şi la Şcoala de Medicină din Madrid. în prezent, se evidenţiază în domeniul cercetării Mauricio Xandro, preşedintele Societăţii Spaniole de Grafologie, şi Isabel Sanchez-Bermey, vicepreşedinte.
Utilizarea grafologiei la selecţionarea personalului şi-a avut epoca de glorie în cel de-al doilea război mondial, ca urmare a aplicării sale în mediul militar şi industrial; cu ajutorul grafologiei a fost studiată psigologia comandandanţilor inamici; extinderea ei a continuat în ultimii 50 de ani.


Tag-uri: social, interactiune, individ, relatiiCategorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 20 October '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :