FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 248
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce este extractia dentara

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce este extractia dentara

 Q:   Intreaba despre Ce este extractia dentara       
Ce este extractia dentara Extractia dentara reprezinta scoaterea dintelui, fie a celui de lapte, fie a celui definitiv. Este indicata numai cand orice tratament stomatologic a dat gres, fie ca este vorba de un dinte cu carie complicata sau de o radacina netratabila, fie de o fractura a unui dinte.

Medicul stomatolog este singurul care decide daca dintele trebuie extras sau nu. Chiar daca durerile de dinti sunt foarte violente (pulpita, gangrena, parodonita), bolnavul trebuie sa aiba rabdare, daca medicul ii spune ca se poate trata.

Tendinta este sa nu ajungem la cleste decat in cazuri obligatorii. Pentru molarii (maselele) de minte este indicata neaparat o radiografie inainte de extractie, caci au radacini in pozitii variate.

Extractia fiind o mica interventie chirurgicala, trebuie facuta, ca de altfel orice tratament stomatologic, in conditii de sterilizare perfecta a instrumentarului si sub anestezie corecta.

De asemenea, bolnavul trebuie sa urmeze instructiunile date de medic, de a nu clati gura primele ore dupa extractie, pentru a permite cheagului de sange sa constituie cel mai bun pansament.

Totodata trebuie sa se alimenteze in primele 12 ore cu alimente reci si dupa masa sa clateasca gura cu un pahar cu apa in care a pus o lingura de apa oxigenata.

Durerile dupa extractie sunt frecvente, dar trecatoare. Extractia necesita dupa sine, de cele mai multe ori, un tratament protetic.


Tag-uri: extractie, dinte, tratament stomatologicCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 06 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :