FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 560
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce este diplopia

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce este diplopia

 Q:   Intreaba despre Ce este diplopia       
Ce este diplopia Diplopia este perceperea in dublu a unui singur obiect privit cu ambii ochi.

Aceasta vedere dubla se datoreaza faptului ca imaginile unui obiect, inregistrate de fiecare ochi in parte, nu sunt contopite intr-o senzatie unica, deoarece imaginea obiectului respectiv nu se formeaza pe ambele retine in puncte simetrice.

Cauza cea mai frecventa a diplopiei este paralizia nervilor care comanda muschii oculomotori.

Prin anumite procedee putem studia particularitatile diplopiei si putem sa deducem care dintre nervi a fost paralizat. Diplopia dispare de indata ce se acopera unul din ochi.

De aceea se recomanda purtarea de ochelari prevazuti cu o sticla mata la ochiul paralizat, pentru a se suprima una din imaginile duble.

In afara de aceasta diplopie care este de natura binoculara,exista si o diplopie monoculara, in care imaginile sunt vazute dublu de catre un singur ochi.

Aceasta diplopie monoculara se intalneste la unele forme speciale de strabism, la unele leziuni ale centrilor vizuali din creier si uneori in cataracta incipienta.


Tag-uri: diplopie, ochi, retineCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 03 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :