FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,707
Votes: 1
Fame Riser
          
Fame Rank
2
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce este colapsul

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce este colapsul

 Q:   Intreaba despre Ce este colapsul       
Ce este colapsul Colapsul este o stare grava a organismului provocata de o scadere brusca a volumului de sange care circula in vasele periferice si a tensiunii arteriale. Sangele nemaiajungand din aceasta cauza la inima in cantitate suficienta, aceasta bate oarecum in gol, ajungandu-se la o scadere conĀ¬siderabila a debitului cardiac.

Colapsul poate fi determinat in urma unei dilatari vasculare, prin pierderi importante de lichide din circulatie (hemoragii, deshidratare prin diaree sau transpiratii abundente).

Colapsul vascular este produs de paralizia arteriolelor si a capilarelor provocata de intoxicatii sau de toxinele eliminate de germenii bolilor infectioase (septĀ¬cemie, febra tifoida, scarlatina).

Starea de colaps necesita interventia urgenta a medicului. Pana la sosirea acestuia, bolnavul va fi dezbracat, culcat in pozitie orizontala, fara perna la ca-patai sau cu capul mai coborat de cat membrele inferioare. Tot pentru a obtine o mai buna irigare cu sange a centrilor nervosi se inalta, cu 1-2 caramizi, patul in dreptul picioarelor bolnavului.

Tratamentul colapsului urmareste combaterea dilatatiei vasculare si inlocuirea masei de lichid.


Tag-uri: colaps, sange, volum de sangeCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 02 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :