FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 285
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce este butonoasa

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce este butonoasa

 Q:   Intreaba despre Ce este butonoasa       
Ce este butonoasa Butonoasa este o boala acuta infectioasa si contagioasa, transmisa omului de la caine, caracterizata prin febra si eruptie caracteristica pe piele.

Agentul patogen este Rickettsia conori. Izvorul de infectie este format de cainii bolnavi de febra butonoasa.

Cainii fac boala inaparenta. Boala se transmite de la caine la om printr-un vector: o capuse a cainelui (Rhipicephalus sanguineus). Boala nu se transmite de la om la om.

Incubatia dureaza 7-14 zile. Debutul este brusc, cu frison, febra. Febra dureaza 10-12 zile, insotindu-se de dureri musculare, dureri de cap.

La 3-4 zile de la debut apare pe piele o eruptie formata din elemente izolate, de culoare rosie, reliefate (butonoase), cu diametrul de aproximativ 5 mm, raspandite mai ales pe membre la extremitati.

La locul u nde prin muscatura capusei a fost introdus agentul patogen, se formeaza in peste 50% din cazuri o leziune numita sancru de inoculare, constituita la inceput dintr-o pustula care apoi face o coaja (crusta).

Aceasta reprezinta poarta de intrare a agentului patogen in organism. Tratamentul consta in administrarea unuia din antibioticele urmatoare: tetraciclina, aureomicina, teramicina, cloramfenicol.

Febra scade in 1-2 zile de la inceputul tratamentului. Boala se vindeca totdeauna, chiar netratata cu antibiotice in 10-14 zile.

Boalnavul trebuie internat obligatoriu in spitalul de boli contagioase (grupa A). Profilaxia bolii se face prin distrugerea capuselor cu insecticide, la caini.


Tag-uri: butonoasa, boala infectioasa, boala contagioasaCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 01 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :