FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 420
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce este antibiograma

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce este antibiograma

 Q:   Intreaba despre Ce este antibiograma       
Ce este antibiograma Antibiograma, proba de laborator prin care se cerceteaza sensibilitatea la antibiotice a unui microb izolat de obicei de la un bolnav in cursul unei boli infectioase.

Este utilizata azi pe scara foarte larga si se poate face in orice laborator de bacteriologie. Rezultatul ei indica medicului antibioticul sau antibioticele pe care le poate folosi cu cel mai bun rezultat in tratamentul bolnavului.

Pentru a se putea face antibiograma este necesar ca in prealabil sa fie izolat prin cultura microbul respectiv care a produs boala. Rezultatul se da in practica curenta, indicandu-se prin calificative sensibilitatea microbului cercetat.

De exemplu, stafilococul auriu izolat din puroi este foarte sensibil la penicilina, eri-tromicina, cloramfenicol; este sensibil la teramicina, tetracicl ina; este putin sensibil la neomicina; este rezistent la sulfatiazol, , streptomicina.

Prin alte metode mai precise se poate indica exact ce concentratie a unui antibiotic impiedica cresterea unui microb. In acest caz se va utiliza antibioticul cu care se poate ajunge in sangele bolnavului la o concentratie de cel putin cateva ori mai mare decat concentratia minima care impiedica cresterea microbului.

Antibiograma microbului izolat de la bolnav este absolut obligatorie in anumite boli grave, cum ar fi:
endocardita lenta, septicemiile, infectiile stafilococice grave, meningitele purulente.

Este, de asemenea, obligatoriu de facut atunci cand se izoleaza microbii despre care se stie sigur ca prezinta o mare varietate, ca sensibilitate fata de antibiotice sau germeni care au posibilitatea de a deveni repede rezistenti la unele antibiotice (stafilococ, colibacili, streptococ viridans)


Tag-uri: streptococ viridans, antibiograma, antibioticeCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 29 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :