FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,470
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce este adenita ?

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce este adenita ?

 Q:   Intreaba despre Ce este adenita ?       
Ce este adenita ? Adenita este o inflamatie a ganglionilor limfatici, formatiuni care reprezinta unul din sistemele de aparare ale organismului impotriva infectiilor.

Ganglionii limfatici se prezinta ca niste formatiuni nodulare, de dimensiunea unui bob de linte sau ceva mai mari, fiind situati cate unul sau in grupuri mai mici sau mai mari de-a lungul vaselor limfatice.

Printre alte roluri importante, ei il au si pe acela de a forma o bariera in calea unei eventuale infectii, plecata de la un teritoriu din organism, prin vasele limfatice.

Daca se produce, spre exemplu, o infectare a pielii cu stafilococ la nivelul unui deget de la mana (boala care poarta numele de panaritiu) si nu se aplica un tratament potrivit, microbii inainteaza de-a lungul vaselor limfatice ale mainii si antebratului, prov ocand inflamatia acestor vase, cunoscuta sub numele de limfangita.

Procesul infectios este oprit apoi ca de o bariera de ganglionul limfatic al cotului (ganglionul epitrohlean), in care se mobilizeaza multe forte de aparare pentru a distruge microbii.

Daca acest lucru nu reuseste, infectia merge mai departe, de-a lungul bratului, pana la subsuoara, unde exista un nou baraj ganglionar, mai important decat primul, reprezentat de ganglionii limfatici axilari.

Astfel de baraje ganglionare se gasesc raspandite in toate regiunile corpului. Patrunderea microbilor in ganglioni are ca urmare marirea lor de volum, insotita de dureri, ca expresie a luptei ce se da impotriva infectiei.

Dupa natura mi-crobilor respectivi, adenitele pot imbraca aspecte variabile, care uneori ajuta la diagnosticarea bolii care le-a provocat.

Un exemplu ii constituie adenitele din regiunile inghinale (ganglionii de la radacina coapselor). Astfel in sancrul moale al regiunii genitale, unul sau mai multi ganglioni se umfla, devin extrem de durerosi, se pot inmuia si sparge, lasand sa se scurga puroiul la exterior; pe de alta parte, in sancrul tare sau sifilitic, ganglionii se umfla (unul ceva mai mult, ceilalti mai putin) realizand aspectul denumit ā€˛closca cu pui", dar nu sunt deloc durerosi si nu evolueaza niciodata spre supuratie.


Tag-uri: adenita, inflamatie, ganglioniCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 27 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :