FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 314
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cauzele degradarii mobilierului si prevenirea lor - partea 2

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Cauzele degradarii mobilierului si prevenirea lor - partea 2

 Q:   Intreaba despre Cauzele degradarii mobilierului si prevenirea lor - partea 2       
3) Amplasarea obiectelor de mobilă în camere cu pereţi umezi, igrasioase, constituie una din cauzele frecvente ale degradării mobilierului cu consecinţe grave. Datorită higroscopicităţii lemnului, umezeala, respectiv, igrasia provoacă umflarea lemnului şi a placajului, desfacerea îmbinărilor şi a foilor de furnir, alterarea suprafeţelor finisate etc.
Degradarea mobilierului mai este provocată şi de amplasarea lor în încăperi cu variaţii mari de temperatură şi de umiditate, aşa cum se întamplă în bucătării, spălătorii şi camere de baie, care pot da naştere la crăpături şi deformări ale elementelor constructive, precum şi la pătarea suprafeţelor finisate.
Prevenirea acestor degradări se realizează, prin amplasarea obiectelor de mobilă în camere cu pereţi uscaţi, lipsite de umiditate, prin asigurarea unei temperaturi moderate şi prin evitarea formării vaporilor de apă în încăperi.

4) Aşezarea înclinată a obiectelor de mobilă pe o pardoseală denivelată, lipsită de o planeitate orizontală poate conduce la deformarea unor elemente constructive, respectiv la modificarea unghiurilor între aceste elemente. Deformările mai au ca o consecinţă îngreunarea funcţionării unor părţi componente ale mobilei (uşi, sertare, etc.), uneori ajungand pană la blocarea lor.
Pentru prevenirea unei asemenea situaţii se recomandă ca, la ampla sarea obiectelor de mobilă pe locul respectiv să se facă verificarea poziţiei cu ajutorul nivelei cu bulă de aer, iar pentru obiectele de mobilă înalte şi cu ajutorul firului cu plumb.

Verificarea poziţiei cu nivela cu bulă de aer se face după ce în prealabil au fost controlate părţile de mobilă pe care se aşează nivela, pentru ca suprafaţa respectivă să facă parte din structura de rezistenţă şi să nu aparţină unui accesoriu al mobilei. Dacă este vorba de un bufet, o servantă, o masă de sufragerie care au o suprafaţă mare la partea superioară, nivela se va aşeza în mai multe locuri, pentru a se exercita controlul orizontalităţii în mai multe direcţii, iar în cazul cand mobila, prin construcţia ei permite, nivela se va aşeza şi la partea inferioară.
în situaţia în care pe suprafaţa pardoselii sunt denivelări pronunţate, se va face punerea la nivel a obiectului de mobilă cu ajutorul unor cale, amplasate sub piciorul denivelat al mobilei, operaţie denumită calare, după ce în prealabil s-a aşezat mobila în poziţie orizontală cu ajutorul nivelei cu bula de aer , sau în poziţie verticals cu ajutorul firului cu plumb .

La verificarea verticalităţii mobilei, se va avea grijă ca să se plaseze firul cu plumb succesiv la fiecare colţ al ei şi în cazul în care firul şi muchia mobilei formează două linii paralele intre ele, înseamnă că poziţia obiectului de mobilă este corectă, iar în cazul în care nu sunt paralele pe toată înălţimea sa, trebuie procedat la calarea piciorului în cauză.

Pentru calarea piciorului denivelat, se glisează sub acesta mai multe plachete subţiri, din eşantioane de placate sau stratificate, pană se obţine o punere la nivel a mobilei. Se măsoară grosimea plachetelor, pe baza căreia se confecţionează cala definitivă la grosimea relevată, după care se fixează sub piciorul respectiv al mobilei.
Galele folosite la punerea la nivel a mobilei pot avea diferite forme paralelipipedice, cu calotă sferică sau echipate cu paslă şi rondelă metalică, folosită şi ca alunecător de mobilă.

5) Expunerea mobilierului la solicitări ce depăşesc limitele de rezistenţă ale elementelor componente, constituie o altă cauză care provoacă degradarea obiectelor de mobilă. încărcarea peste măsură a sertarelor, a rafturilor conduc la o funcţionare greoaie a lor iar în multe cazuri la desprinderi sau descleieri ale elementelor componente.
Aplicarea unor sarcini concentrate pe suprafeţe mici pot provoca imprimarea de urme ale corpului pe suprafaţa mobilierului sau strivirea şi ruperea panourilor mai subţiri, a foilor de furnire etc.

Modificarea sau deteriorarea aspectului exterior al mobilei este provocată de cele mai multe ori contactului şi frecărilor dintre suprafeţele finisate ale mobilei cu diferite obiecte dure, prevăzute cu muchii ascuţite care lasă urme vizibile sub formă de zgirieturi, adinciluri, înţepături şi in unele cazuri găuri adinei. De asemenea, contactul suprafeţelor finisate cu obiecte calde sau lichide in stare fierbinte pot provoca înmuiere sau topirea peliculei de finisaj, precum şi a stratului de clei de sub furnir.

In afară de cele arătate mai sus, finisajul mobilierului mai poate fi deteriorat şi ca urmare a folosirii la curăţirea mobilei a unor materiale grăunţoase, pulverulente dure (nisip, pulberi sticloase etc.), care produc zgirieturi şi uzuri premature, sau datorită folosirii la ştergerea prafului de pe suprafaţa mobilei a unor carpe murdare, ori folosirii unor substanţe grase (ulei mineral, petrol etc.), care produc îmbacsirea şi pătarea finisajului.

sursa imaginii http://ecx.images-amazon.com


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemnCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 16 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :