FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 197
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Carpatii sacrii si energia vie

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Carpatii sacrii si energia vie

 Q:   Intreaba despre Carpatii sacrii si energia vie       
In perioada de "dezghet", cand Romania isi cauta surse pentru a se prezenta ca o tara puternica, cu o mostenire istorica mareata, si aici ma refer la perioada anilor 1967-'69, foarte multi arheologi si istorici au studiat structurile megalitice gasite in Carpati. Astfel, Daniel Ruzo, din Peru a scris despre prezenta unei pesteri in care se afla un tezaur ancestral.

Iata cateva fraze din comentariul unui film documentar care se afla, in prezent la studioul Sahia Film: "Carpatii sunt o regiune a lumii, in care se situa centrul european al celei mai vechi culturi cunoscute pana in ziua de azi". Zona cea mai interesanta si misterioasa se intinde intre Varful Omu si Sfinx. Daca adugam si miile de marturii ale aparitie OZN-urilor in aceasta regiune, am putea afirma, fara sa gresim, ca exist a un dreptunghi magica intre meridianele 23 -26 de grade si paralele 45-46 de grade, care se comporta, uneori ca o zona crepusculara. (lucrarile lui Radu Cinamar si gen.

Emil Strainu, compleateaza informatia cu date foarte interesante), insa cele mai"grele" pareri ne vin din istoria antica. Istoriografi, precum Hesiod, Homer, Dionisie Periegetul si chiar ilustrul Eschil au scris despre Varful Omul, ca fiind" cel mai maiestuos monument al lumii pelasge" (grecii credeau despre pelasgi, ca sunt nepotii lui Zeus, nascuti din impreunarea fiului zeului suprem cu populatia aflata pe aceste meleaguri), iar Nicolea Densusianu scrie in Dacia Preistorica ca varful Omu este a saptea coloana a cerului pe pamant. Aici se afla centrul cercului de unde incepe civilizatia umana, cel putin asa credeau anticii. Daca configuram mental perimetrul care contine cetatea sacra Sarmisegetusa si varful muntelui Kogaion (locul unde, legenda spune, ca s-a retras intru eternitate maretul Zamolxe), putem avea o imagine de ansamblu, virtuala ce-i drept, a inimii civilizatiei geto-dacice.

Legendele mentionate de istoricii greci povestesc de o Cale Sacra, prin care dacii reuseau sa comunice cu hiperboreenii. Herodot o numeste"Exampaenos-calea catre lumea primordiala a primilor zei".

Autor : Vancea Catalin


Tag-uri: romania, daniel ruzo, peruCategorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 04 December '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :