FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 499
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Carol Popp de Szathmari, fotograf de razboi

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Carol Popp de Szathmari, fotograf de razboi

 Q:   Intreaba despre Carol Popp de Szathmari, fotograf de razboi       
In anul 1840, Carol Popp de Szathmari s-a retras la Bucuresti si a inceput sa picteze la curtea domnitorului Alexandru Dimitrie Ghica insa nu pentru mult timp deoarece s-a intors la Cluj, in orasul sau natal unde a fost insarcinat cu desenarea si litografierea portretelor membrilor Dietei. Se pare ca artistul a preferat sa ramana un timp la Bucuresti doar pentru a fi in preajma muzei sale, Maritica Bibescu.

In anul 1840, Carol Popp de Szathmari a organizat la Bucuresti o expozitie unde si-a publicat toate operele sale pana in acele momente, fiind o expozitie minunata care a ramas in istorie. Zece ani mai tarziu, Carol Popp de Szathmari a calatorit in Turcia si in Vestul Asiei de unde s-a intors pe meleagurile natale cu o multime de schite in acuarela care au surprins momentele fantasti ce traite in calatoriile sale.

Artistul a incercat mereu sa fie foarte exact si din acest motiv a precizat fiecare detaliu al momentului reprodus pe panza. Tehnica rapida de schitare pe care o folosea pictorul pentru a surprinde momentul nu ii putea satisface necesitatea de a reproduce toate detaliile subiectului ales, iar fotografia a venit ca o solutie.

Procedeul mecanic prin care o imagine era fixata si prin care putea fi multiplicata aproape la infinit venea ca o inovatie. In acele timpuri, fotografia era considerata cea mai mare inventie a secolului insa, se afla abia la inceput si era de folos doar jurnalistilor epocii.

Cu o astfel de inventie, Carol Popp de Szathmari a realizat in anul 1853 numeroase fotografii cu ofiteri din armatele care au participat la Razboiul din Crimeea, iar mai tarziu, in anul 1854 a mers pe front, la malul Dunarii, langa cetatile Oltenita si Silistra si a fotografiat bivuacurile, fortificatiile si combatantii, devenind astfel primul fotograf de razboi din intreaga lume si primind bine meritatul titlu cu cinste si onoare.


Tag-uri: bucuresti, pictor, fotograf, razboiCategorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 30 November '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :