FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 616
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cariera Lui Mircea Eliade

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Cariera Lui Mircea Eliade

 Q:   Intreaba despre Cariera Lui Mircea Eliade       
Deoarece filosofia si literatura romana reprezentau nucleul sau de interes, Mircea Eliade a inceput sa citeasca lucrarile filosofice ale lui Vasile Conta, Marcus Aurelius si Epictet insa si cele istorice ale lui Nicolae Iorga si B. P. Hasdu.

Astfel, Mircea Eliade a lansat prima sa opera in anul 1921, opera intitulata „Inamicul Viermelui de Matase” care a fost urmata de o noua opera, in cadrul aceluiasi ani, opera intitulata „Cum am gasit piatra filosofala”. Operele publicate au avut un succes enorm printre cititori iar Eliade a fost laudat si admirat de cei mai duri critici ai momentului. Dupa patru ani el a strans toate lucrarile finalizate si a lansat primul sau volum intitulat „Romanul Adolescentului Miop”, volum autobiografic care a fost foarte bine primit de intreg poporul roman. Dupa acest volum el a continuat sa scrie neincetat si astfel a mai publicat cateva lucrari care insa nu mai erau la fel ca cele initiale, acestea avand ca nucleu informatii autobiografice despre viata si relatiile sale cu cei din jurul sau.

In 1928 a publicat romanul „Gaudeamus” care a prins foarte bine insa care, la fel ca si sfarsitul volumului „Romanul adolescentului miop”, a cuprins date personale. Cu ocazia unei vizite in Italia el a studiat filosofia italiana si astfel si-a luat licenta in filosofie italiana in anul 1929. Filosofia indiana i-a trezit un mare interes lui Eliade si astfel a dorit sa studieze aceasta cultura. Cu ajutorul unei burse de studii el a plecat la Calcutta pentru a dobandi mai multe cunostinte despre cultura si filosofia indiana.
Drept mentor l-a avut pe Surendranath Dasgupta, profesor de la Universitatea din Calcutta in casa caruia a si locuit pe intraga lui sedere in India.

Dupa ce a studiat acolo el si-a dat doctoratul in filosofie si astfel, intors in tara a publicat romanul „Maitreyi”, subiectul acestui roman fiind inspirat din experientele traite de el in casa profesorului. In anii ce au urmat, Mircea Eliade a publicat nenumarate lucrari astfel el fiind cunoscut in intreaga lume datorita stilului sau unic de a-si asterne pe hartie gandurile si ideile.


Tag-uri: literatura, cariera, poet, opere, profesorCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 02 December '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :