FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,422
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Care sunt sculele necesare lucrarilor de instalatii electrice interioare - partea 2

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Care sunt sculele necesare lucrarilor de instalatii electrice interioare - partea 2

 Q:   Intreaba despre Care sunt sculele necesare lucrarilor de instalatii electrice interioare - partea 2       
INDICATORUL DE TENSIUNE are forma unei ÅŸurubelniÅ£e, în corpul căreia este amplasată o rezistenţă ÅŸi un mic bec cu neon care se aprinde atunci cand prin el trece un curent electric la o tensiune ce poate fi variabilă. Cu acest indicator de tensiune se poate testa un conductor electric dacă este sub tensune, determinandu-se totodată dacă este un conductor de fază sau un conductor de nul. In cazul unei prize care este sub tensiune se apucă cu mana indicatorul de tensiune de manerul lui, punandu-se în contact extremitatea metalică a acestuia tu degetul arătător, iar varful ÅŸurubelniÅ£ei se introduce succesiv prin găurile capacului în bucÅŸile de contact ale prizei. Dacă becul cu neon se aprinde, înseamnă că existÄ tensiune ÅŸi deci este un conductor de fază, iar dacă becul cu neon nu se aprinde înseamnă că este un conductor de nul . In situaÅ£ia cand becul nu se aprinde la testarea celor două conductoare, înseamnă că priza nu este sub tensiune ÅŸi există un defect pe circuitul de prize.

LAMPA DE CONTROL este folosită în scopul verificării prezentei tensiunii într-un circuit electric. Aceasta se compune dintr-o dulie, la care sunt racordate două conductoare izolate de o lungime de 20—30 cm, avand extremitătile libere desizolate pentru testare şi un bec montat în dulie, corespunzător tensiunii circuitului (220 V). Extremităţile conductoarelor sunt înfăşurate cu o bandă izolatoare, lăsand o porţiune desizolată de circa 1 cm care să fie folosiţii pentru testare. în cazul cand conductoarele sunt multifilare, capetele se răsucesc strans, după care se cositoresc pentru a se evita desprinderea unor fire care ar putea provoca un scurt circuit. O altă soluţie constă în a echipa extremităţile conductoarelor cu fişe (banane), nemaifiind necesar înfăşurarea capetelor cu bandă izolatoare.
La testarea cu lampa de control, luand ca exemplu aceeaşi priză, se introduc extremităţile celor două condutloate în bornele prizei şi dacă becul se aprinde înseamnă că priza este sub tensiune ; în caz contrar înseamnă că priza sau circuitul de prize este defect.
Lampa de control, în comparaţie cu indicatorul de tensiune, nu determină care din conductoare este cel de fază, lucru important la montarea aparatelor de conectare şi a corpurilor de iluminat.

Un alt instrument de mate utilitate la vetificarea continuităţii electrice a unui conductor, a unei siguranţe fuzibile sau a unui aparat de conectare este pila electrică de control sau indicatorul de continuitate a circuitelor, care se compune dintr-o baterie de laternă, înseriată cu un bec corespunzător tensiunii baleriei şi o regletă bipolară la care se racordează două testere de culori diferite.
întreprinderea de aparate electrice de măsurat din Timişoara produce şi un aparat în comerţ instrumente şi aparate destinate să satisfacă şi necesităţile amatorilor cu pretenţii ridicate şi anume :

-testorul de tensiune tip TT1, care permite determinarea conductorilor de fază, succesiunea fazelor şi valoarea tensiunii în limitele 110.. .500 V în curent alternativ. Are o masă de 190 g ;
-multimetru de buzunar tip MB1, care se foloseşte pentru măsurarea curenţilor alternativi şi continui, în treptele! mA ; 5 mA ; 50 mA ; 500 mA şi a tensiunilor continue şi alternative în treptele 10 V ; 50 V ; 250 V şi 500 V. Are o masă de 200 g.

PILA ELECTRICĂ DE CONTROL se poale executa şi cu forţe proprii folosind un suport de lemn pe care se fixează cu ajutorul unei benzi adezive o baterie pătrată de 4,5 V pentru lanternă, apoi un bec electric corespunzător tensiunii bateriei, precum şi o clemă bipolară, pentru legarea a două conductoare izolate, care au la capete cate un cleşte de fixare, tip crocodil, pentru conectarea cu bateria electrică şi pentru testarea continuităţii electrice a obiectelor în cauză.
Funcţionarea indicatorului de continuitate a circuitelor (pilei electiice de control) este simplă. Astfel:

-dacă se introduce între cei doi cleşti .4 şi Bo siguranţă fuzibilă şi becul se aprinde înseamnă că fuzibilul este în state bună, iar în caz contrar înseamnă că este defect şi trebuie înlocuit ;
-dacă se introduc succesiv între cei doi cleşti capetele aceluiaşi conductor care face parte dintr-un cablu electric şi becul se aprinde, înseamnă că conductorul este în stare bună, în caz contrar el este întrerupt şi cablul trebuie schimbat ;
- dacă se introduc între cei doi cleşti bornele unui întrerupător închis şi, la acţionarea butonului de aprindere a acestuia, becul de lanternă se aprinde, înseamnă că întrerupătorul este bun, iar in caz contrar, înseamnă că este defect şi trebuie remedial sau înlocuit .


Tag-uri: curent, energie, casa, reparatii



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :