FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,790
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Care sunt materialele specifice lucrarilor de faiantare si de mozaicare

- Unde au fost realizate pentru prima dată materialele ceramice? by Niki

Tag-uri Populare


filme   hollywood   celebritate   film   actrita   cinematografie   serial   marlon brando   francis ford coppola   ubisoft   tim kring   animatie   comedii romantice   salma hayek   a beautiful mind   comedii   iarna   jim carrey   sarbatori   mos craciun   nicholas sparks   milos forman   biografie   mozart   salieri   drama   muzica   denise di novi   1984   roman   gospodarie   casa   depanare   raparatii   scule   walt disney  

All Tags

Famous Forum

 

Care sunt materialele specifice lucrarilor de faiantare si de mozaicare

 Q:        
Materialele folosite la lucrările de faianţare şi mozaicare sunt, de asemenea, în bună parte comune cu cele ale lucrărilor de zidărie şi tencuieli, cum este cazul materialelor de bază necesare preparării mortarului sau betonului folosite la pozarea plăcilor de faianţă, la realizarea suportului de rezistenţă pentru pardoseli şi altele.
In plus, faţă de aceste materiale mai sunt necesare şi alte materiale specifice pentru aceste lucrări.

Astfel, pentru lucrările de faianţare sunt necesare plăcile de faianţă, care sunt fabricate din argile, caolinuri, nisipuri şi alte materii prime minerale, presate pe cale semiuscată şi apoi arse în cuptoare la temperaturi ridicate.

Plăcile de faianţă sunt smălţuite pe una din feţe cu o glazură albă sau cu alte culori, pentru a da un aspect plăcut placajului, respectiv interiorului încăperii. Pe cealaltă faţă, placa de faianţă prezintă striuri de diferite forme şi dimensiuni, care au ca scop mărirea aderenţei cu mortarul de pozare. Plăcile de faianţă au forma pătrată, de dimensiunea de 150X150 mm, cu toate muchiile drepte sau cu o muchie rotunjită pentru plăcile de la ultimul rand, care se racordează cu peretele tencuit.
La partea superioară a placajului, de regulă, se folosesc plăcuţe de faianţă înguste, denumite brauşori, de dimensiunea 150X12,5 mm sau de 150X25 mm, fabricate în aceleaşi condiţii ca şi plăcile de faianţă.

La lucrările de pardoseli de mozaic, turnate monolit sau din plăci prefabricate sunt necesare şi următoarele materiale de bază :
1.Piatra de mozaic, care se prezintă sub forma unor granule sau a unor bucăţi de piatră cu mai multe fote (poliedrice). Granulele au o coloraţie uniformă, care după lustruire capătă o suprafaţă lucioasă.

2.Plăcile de beton mozaicate, care sunt executate sub formă de plăci pătrate sau dreptunghiulare, fiind constituite dintr-un strat de bază din beton cu agregate din granule sau piatră din mozaic. Plăcile de beton mozaicat pot avea culoarea naturală a agregatului, respectiv a liantului (ciment), sau pot fi colorate, folosindu-se diverşi pigmenţi la prepararea mortarului de legătură din stratul de suprafaţă al plăcii de mozaic .

După mărimea granulelor de mozaic se disting :
-plăci de mozaic cu granule de mărime obişnuite ;
-plăci de beton mozaicate, cu granule poliedrice ;
-plăci de beton cu mozaic, Venetian, care au feţele granulelor mai mari în comparaţie cu cele anterioare ;
-plăci de beton cu placaje de marmură ;
-plinte şi scafe, care sunt executate din plăci de beton mozaicate, avand rolul de protecţie a părţii inferioare a pereţilor din încăperile cu pardoseli mozaicate .

Suprafaţa plintei sau scafei trebuie să fie plană şi netedă, cu muchiile drepte, fără ştirbituri, iar faţa lor trebuie să aibă o culoare şi o distribuţie a granulelor de mozaic cat mai.juniformă ; de asemenea, cele două laturi ale scafei trebuie să fie la 90°.
La lucrările de pardoseli de gresie sunt necesare, ca materiale de bază, plăci de gresie ceramică, care de regulă âu forme pătrate, dreptunghiulare, hexagonale şi sub formă de pişcoturi. Faţa plăcilor de gresie poate să aibă culoarea naturală a ceram'icei sau să fie colorate în roşu, galben, negru etc. Spatele plăcilor de gresie sunt prevăzute cu striuri, buline sau cu alte forme în relief, care măresc aderenţa plăcii cu mortarul de ciment de legătură.


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Cinematografie  - ( Cinematografie - Archiva)

Data Adaugarii: 06 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :