FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 475
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Care sunt factorii de care trebuie sa tinem seama in timpul curei climatice

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Care sunt factorii de care trebuie sa tinem seama in timpul curei climatice

 Q:   Intreaba despre Care sunt factorii de care trebuie sa tinem seama in timpul curei climatice       
Care sunt factorii de care trebuie sa tinem seama in timpul curei climatice În timpul curei climatice, trebuie să se ţină seama de toţi factorii de vreme, dar, mai ales, de organismul tratat.
Există o metodologie de cură climatică pe care medicul o adaptează la cazul tratat.

In linii generale cura începe cu o primă etapă de introducere de cea 2—6 zile care constă în repaus relativ la cameră, cu odihnă mai prelungită; în continuare se introduce cura de aer, baia de aer, baia de lumină şi de soare.
Cura de repaus se face la pat; ea permite o totală relaxare musculară şi psihică. Şederea în şezlong sau introducerea unor plimbări scurte de o jumătate de oră pană la două ore pe teren plat sunt binevenite.

Cura de aer se practică la început în cameră cu ferestrele larg deschise; se continuă apoi pe balcon, terasă şi în aer liber. Deşi este considerată în general ca o cură de cruţare, trebuie menţionat că nu este o cură de repaus complet. Ea acţionează asupra funcţiei de termoreglare şi stimulează receptorii cutanaţi cu atat mai intens cu cat mişcarea aerului sau vantul sunt mai puternice.

Baia de aer începe prin plimbări în cameră (bolnavul fiind dezbrăcat) şi se continuă apoi în aer liber pe durate crescande, de la cinci minute pană la două ore, în fiecare zi. Aceste băi de aer se fac la umbră, iar individualizarea ţine seama de starea vremii şi de bolnav. La apariţia senzaţiei de rece procedura se întrerupe imediat.

Baia de aer se poate folosi ca procedură independentă, dar, mai ales, ea este utilizată ca introducere la baia de soare sau alternează cu aceasta.

Baia de lumină adaugă la excitaţia produsă prin temperatură, umiditate sau mişcare şi acţiunea radiaţiei solare indirecte, dispersate. Ea fortifică organismul şi este considerată ca o procedură climatoterapeutică uşor stimulantă şi tonizantă.

Baia de soare foloseşte în plus radiaţia solară directă. Este o procedură puternic excitantă pentru organism. Din această cauză dozările expunerii la soare se fac cu multă grijă, începandu-se cu expuneri parţiale ale corpului, pe durate progresiv creseînde. Baia de soare trebuie precedată de o scurtă baie de aer de 5—10 minute, iar expunerea la soare este necesar să se încheie cu odihnă la umbră, cu fricţie sau duş.

Măsurarea intensităţii radiaţiei solare folosită pentru cură se exprimă în calorii/cm2 de suprafaţă corporală. Se începe cu 5calorii/cm2, iar doza creşte, progresiv, pană la 60 —80 calorii/cm2. cura este alcătuită din 25—35 expuneri făcute zilnic necesaie. O individualizare a curei prin băi de soare este absolut necesară; precauţii deosebite vor fi acordate bolnavilor cu indicatii speciale.


Tag-uri: geografie, ape, minerale, reliefCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 02 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :