FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,055
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Care sunt defectele ce pot aparea la instalatiile electrice interioare si remedierea lor

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Care sunt defectele ce pot aparea la instalatiile electrice interioare si remedierea lor

 Q:   Intreaba despre Care sunt defectele ce pot aparea la instalatiile electrice interioare si remedierea lor       
Cunoaşterea elementelor componente ale instalaţiei electrice interioare, precum şi cunoaşterea tehnologiei de execuţie a celor mai uzuale lucrări de la această instalaţie sunt strict necesare depanatorului amator pentru remedierea cu competenţă a defectelor posibile ce se pot ivi în timpul folosirii instalaţiei electrice.

De mare importanţă în acest domeniu este cunoaşterea şi respectarea întocmai a regulilor de electrosecuritale în timpul executării oricăror lucrări de instalaţii electrice, precum şi in timpul exploatării instalaţiei electrice interioare. Nerespectarea acestor reguli poate avea urmări grave, care se pot finaliza cu deteriorarea parţială sau totală a instalaţiei, precum şi prin electrocutare.
O regulă de extremă importanţă, ce trebui e respectată întocmai, este aceea de a nu executa nici un fel de lucrare la elementele componente ale instalaţiei care să fie sub tensiune.

în cazul cand pentru anumite lucrări de „intervenţie", instalaţia trebuie să fie sub tensiune, cum este în situaţia înlocuirii unei siguranţe arse sau cand este necesar ca să se determine conductorul de fază pentru executarea legăturilor-corecte la un comutator etc., trebuie luate o serie de măsuri de electrosecuritale din care se menţionează :

-să se evite orice atingere a corpului omenesc cu conducte de apă, conducte de gaz, radiatoare de calorifer, pereţi şi alte corpuri bune conducătoare de electricitate ;
-să fie protejate părţile corpului omenesc, prin îmbrăcarea mainilor în mănuşi izolante (lină uscată, cauciuc etc.), prin utilizarea încălţămintei cu talpă de cauciuc, prin utilizarea de ochelari care să nu stanjenească vederea ;
-să se verifice cu multă atenţie ca izolaţia conductorului să fie în bună stare, înainte de a fi prins cu mana pentru manevrare sau pentru executarea unei legături;
-să se folosească indicatorul de tensiune pentru verificarea prezenţei sau lipsei tensiunii în conductor ori Ia bornele aparatelor de conectare (prize, întrerupătoare etc.) ;
-să se evite orice reparaţie la instalaţia electrică, atata timp cat nu există o certitudine că prin lucrările ce se vor executa, nu se va produce o deteriorare a instalaţiei, un scurtcircuit, o electrocutare ;
-să se execute lucrările de reparaţie, de verificări, pe cat posibil la lumina zilei, pentru ca în cazul arderii siguranţei de la tablou sau întreruperii accidental a curentului electric, să nu împiedice continuarea lucrărilor, ori să favorizeze provocarea unor accidente ;
-se interzice stingerea incendiilor de natură electrică cu ajutorul apei sau stingătoarelor cu spumă, în locul stingerii cu nisip ori prin acoperirea cu pături, haine groase etc. Stingerea cu apă este posibilă numai după întreruperea curentului electric.

Ţinand seama de cauzele care produc cele mai multe deranjamente, la o instalaţie electrică interioară se disting următoarele defecte posibile:
defecte de izolaţie ale conductoarelor electrice, cu privire la izolaţie ;
defecte de izolaţie la legăturile conductoarelor electrice ;
defecte de izolaţie la aparatele de protecţie şi siguranţă, la aparatele de conectare şi la corpurile de iluminat.

DEFECTELE DE IZOLAŢIE ALE CONDUCTOARELOR DE LA INSTALAT IILE ELECTRICE MONTATE APARENT, PRECUM ŞI DE LA CELELALTE INSTALAŢII, LA LOCURILE UNDE EXISTĂ POSIBILITATEA DE ACCES, (DOZE), se determină pe cale vizuală şi în cazul constatării acestor defecte se procedează la înlocuirea lor, la întărirea sau refacerea izolaţiei. Defectele de izolaţie ale conductoarelor montate în tuburi de protecţie se determină cu ajutorul unui aparat special, numit megohmmetru şi odată defectul găsit se trece la înlocuirea conductorului în cauză.

DEFECTELE LA LEGĂTURILE CONDUCĂTOARELOR ELECTRICE au ca o cauză principală executarea în mod necorespunzător a îmbinării conductoarelor. La aceste legături defectuoase, la trecerea curentului electric se produce o încălzire mai mare decat în restul conductorului, datorită rezistenţei mari create la contactul capetelor conductoarelor, încălzire ce poate conduce la arderea izolaţiei, respectiv a conductorului.

O atenţie deosebită trebuie acordată legăturilor de la bornele tabloului cu siguranţe, legături ce sunt necesar să fie prevăzute cu rondele elastice (şaibe Grower), pentru a se realiza contacte bine stranse şi pentru a se preveni formarea de jocuri la legături, ce pot provoca arc electric, încălzirea locului de contact sau chiar arderea instalaţiei.

Asemenea defecte se pot produce şi la legăturile din dozele de derivaţie, unde datorită încălzirii conductoarelor se produc scurgeri de masă izolantă topită (bitum).
în aceste situaţii arătate mai sus, remedierea constă în refacerea legăturilor în mod corect, astfel ca să se realizeze o suprafaţă de contact mai mare, o strangere bună a legăturii şi o izolare perfectă.
De asemenea, pentru prevenirea acestor defecte, trebuie făcută periodic verificarea legăturilor, în vederea refacerii legăturilor, în cazul cand este necesar.

DEFECTELE DE LA APARATELE DE PROTECŢIE ŞI SIGURANŢĂ, DE LA APARATELE DECONECTARE ŞI DE LA CORPURILE DE ILUMINAT, avand cauze care pot fi bine determinate şi remedierea lor fiind pe măsura posibilităţilor de realizare ale depanatorului, se prezintă defectele posibile şi remedierea lor la următoarele elemente componente :

-arderea siguranţei şi înlocuirea patronului ars ;
-defectele posibile la întrerupător, comutator şi remedierea lor ;
-defectele posibile la priză şi remedierea lor ;
-defectele posibile la corpul de iluminat şi remedierea lor. Odată cu prezentarea defectelor posibile şi remedierea lor se vor arăta cauzele care au condus la aceste neajunsuri, pentru a se putea lua măsurile de prevenire a lor.

sursa imaginii http://img2.timeinc.net


Tag-uri: curent, energie, casa, reparatiiCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :