FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 513
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cancerul de san

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Cancerul de san

 Q:   Intreaba despre Cancerul de san       
Cancerul de san Orice femeie se ingrijoreaza atunci cand aude de “cancer la san”. Insa este timpul sa fii constienta ca exista din ce in ce mai multe si mai bune optiuni in fata acestei boli, dar si ajutor psihologic.

Statisticile sunt reci si necrutatoare. O femeie la 30 de ani are un risc de 1 la 250 de a face cancer la san inainte de a ajunge la a patruzecia aniversare. Sansele ajung de la 1 la 77 intre 40 si 50 de ani.

Asa ce nu e de mirare ca din ce in ce mai multe companii private, organizatii neguvernamentale si mai ales personalitati publice se implica in lupta impotriva acestei maladii necrutatoare.

Acum exista metode simple de a detecta cancerul in forme cat mai precoce, de a-l determina precis, cand sansele de vindecare sunt foarte ridicate. Unii factorii de risc pentru aparitia cancerului de san sunt: primul ciclu precoce, obezitatea, mama care a avut cancer, consumul de alcool.

Primele semne sunt nodulul la san, ganglioni in axila si secretie din mamelon. Trebuie sa iti autoexaminezi lunar sanii, la 2-3 zile dupa terminarea sangerarii menstruale. Pentru a fi mai sigura, poti chiar sa iti faci o mamografie, insa la un interval de 3-5 ani.

Mai poti merge la un control la medicul de familie, iar daca este ceva in neregula, acesta te va trimite la un control de specialitate. An de an apar noutati si vesti bune in legatura cu tratamentul cancerului la san. Una din ele este si faptul ca Institutul Oncologic are un aparat de ultima generatie care determina cat de periculorsi sunt ganglionii suspecti.

Un tratament complex cuprinde interventie chirurgicala, radioterapie, chimioterapie si tratament hormonal, urmate eventual de o reconstructie chirurgicala a sanului.

Datorita fundatiei Renasterea, poti chiar suna gratuit la linia roz 08008300300, numar gazduit de Institutul Oncologic Bucuresti si zi de zi, intre orele 7 si 22, primesti raspuns la toate intrebarile tale despre depistarea cancerului la san, despre unitatile medicale la care te poti adresa si despre optiunile de tratament.

Racul de san Link-uri Externe :

Rac (English)


Tag-uri: mamografie, autopalpare, rac, san, nodul, ganglion, tratamentCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 13 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :