FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 428
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre California Dreamin - capodopera lui Cristian Nemescu

Tag-uri Populare


filme   hollywood   celebritate   film   actrita   cinematografie   serial   comedii   iarna   salma hayek   comedii romantice   a beautiful mind   tim kring   ubisoft   marlon brando   al pacino   francis ford coppola   animatie   pixar   2001   jim carrey   sarbatori   biografie   mozart   salieri   drama   denise di novi   nicholas sparks   roman   gospodarie   casa   depanare   scule   walt disney   mos craciun   keanu reeves  

All Tags

Famous Forum

 

California Dreamin - capodopera lui Cristian Nemescu

 Q:   Intreaba despre California Dreamin - capodopera lui Cristian Nemescu       
Pînă în momentul California Dreamin’, primii fiori ai iubirii se conturau ca tema lui preferată. Nu a renunţat la ea nici în lungmetraj, dar în schimb a dezvoltat-o. Ideea filmului îi venise de mai mult timp - pe cînd era proaspăt absolvent de facultate - şi are la bază fapte reale: s-a nimerit să treacă prin satul Mihail Kogălniceanu tocmai în perioada în care acolo veniseră soldaţii americani, eveniment care a stîrnit o mare efervescenţă în rîndul fetelor, dornice să aibă aventuri şi poveşti de dragoste cu aceştia. S-au mai derulat cîteva evenimente, le-a adunat laolaltă, şi aşa a început să scrie scenariul filmului împreună cu un coleg de facultate (TUDOR VOICAN).

Acţiunea se petrece în 1999, în timpul războiului din Iugoslavia. într-o mic ă aşezare românească, un şef de gară pe nume DOIARU (RĂZVAN VASILESCU) - şi în acelaşi timp mafiot local - opreşte un tren NATO cu echipament militar păzit de soldaţi americani, care traversează România fără acte de transport, doar cu aprobarea verbală a guvernului român. Americanii nu aveau de unde să ştie că au nimerit cît se poate de prost: şeful de gară este implicat în furtul mărfurilor din trenurile care tranzitează gara sa, iar muncitorii unicei fabrici din zonă sunt în permanenţă în grevă. în plus, nimeni nu bănuieşte că Doiaru intenţionează să oprească trenul pe perioadă nelimitată, ceea ce duce la un „război" între el şi căpitanul JONES (ARMAND ASSANTE). încercările de a-l convinge pe Doiaru să lase trenul să plece se lovesc de dispreţul profund al acestuia vizavi de politica „violentă şi intruzivă" a Statelor Unite. Invitaţia primarului satului la sărbătoarea comunei pare să îndepărteze pe moment problemele. Petrecerea este un adevărat succes, soldaţii americani se împrietenesc rapid cu tinerele din sat, şi chiar şi între MONICA. fata şefului de gară - care vrea să plece cu orice preţ departe de satul prăfuit - şi un militar american se înfiripă o poveste de dragoste. între timp, vrand să-şi continue drumul, comandantul forţelor americane organic zează o revoltă locală împotriva şefului de gară. în final, trenul pleacă, lăsand satul în plină anarhie.

ARMAND ASSANTE ÎN ROL PRINCIPAL Cota filmului a crescut considerabil în momentul în care s-a aflat că rolul căpitanului Jones va fi Interpretat de actorul Armând Assante, care ulterior s-a declarat încîntat de colaborarea cu Nemescu şi de felul lui „special, neobişnuit" de a spune o poveste. Mai mult, a avut încredere în proiect şi a fost unul dintre susţinătorii înfocaţi ai acestuia. Pe Nemescu l-a numit un „regizor neobişnuit pentru aceste vremuri", iar România care se vede în film devenea in viziunea lui „o metaforă pentru oricare loc din lume".


Tag-uri: celebritate, filme, hollywoodCategorie: Cinematografie  - ( Cinematografie - Archiva)

Data Adaugarii: 24 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :