FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 411
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Balenciaga, couturierul excelentei

Tag-uri Populare


moda   stil   vedete   creatori   eleganta   casa de moda   designer   lux   pret a porter   jeans   blugi   creatie   model   franta   haute cuture   pantofi   levi strauss   colectie   armani   lenjerie intima   accesoriu   trend   dior   alber elbaz   1889   jeanne lanvin   jacques lenoir   practic   bijuterie   prada   guci   cristobal balenciaga   nicholas ghesquiere   gaby aghion   1952   madamme celine vipiana  

All Tags

Famous Forum

 

Balenciaga, couturierul excelentei

 Q:   Intreaba despre Balenciaga, couturierul excelentei       
Prin anii '60 obişnuia să se spună că, atunci cand o femeie în Balenciaga intră într-o încăpere, toate celelalte femei dispar. Lucrurile stau întocmai şi astăzi, după multe decenii şi după ce couturierul minune Cristobal Balenciaga şi-a găsit spiritul pereche în persoana copilului teribil Nicolas Ghesquiere. Acesta din urmă, francez de origine, la cei doar 35 de ani, este deja comparat cu YVES SAINT LAURENT în privinţa abilităţii speciale de a „simţi" moda şi silueta feminină. Din 1996 cand a intrat în atelierele casei Balenciaga - aţi calculat bine, avea numai 25 de ani! -creaţiile purtînd această prestigioasă marcă trăiesc o a doua tinereţe.

Pentru început, jobul lui Ghesquiere la Balenciaga s-a rezumat la a desena o linie de uniforme pentru un partener japonez. Dar a fost promovat rapid, aşa că mileniul III l-a prins lucrînd pentru CHLOE SEVIGNY, NICOLE KIDMAN sau surorile OLSEN. Celebrităţile au fost, probabil, cele mai încîntate de revenirea în prezent a spiritului acestei case, fiindcă aveau din nou şansa de a asocia prestigioasa etichetă cu un stil plin de viaţă, inovativ, sofisticat şi de o eleganţă inconfundabilă.

COCO CHANEL spunea candva despre Balenciaga că este singurul couturier în stare să deseneze, să croiască, să coasă şl să finiseze o rochie de unul singur. Măiestria lui a rămas memorabilă, la fel şi ingeniozitatea artistică graţie căreia numele îi este asociat cu diferite elemente sau piese vestimentare. Pasiunea lui Balenciaga pentru maneci nu a avut egal. Le tăia chiar el, matematic, şi nu a acceptat niciodată ca din atelierul său să iasă o manecă imperfectă, chiar dacă doar el ar fi fost în stare să-şi dea seama. Se gîndea la maneci ca la o sculptură vie, însufleţită, la un roi de falduri ce trebuie să cadă milimetric, oferind în acelaşi timp confort total.

Pur şi simplu nu putea suferi manecile imperfecte, aşa se face că mulţi dintre cei care îi intrau în atelier - de la BETTINA BALLARD la HYUBERT DE GIVENCHY şi apoi, mai tarziu, DUCESA DE WINDSOR, PAULI NE DE ROTHSCHILD, GLORIA GUINESS -prezentau mantourile la control şi, eventual, retuş. Faptul că a fost croitor l-a ajutat pe Cristobal Balenciaga să-şi dezvolte un stil uşor recognosci-bil şi datorită perfecţiunii finisajelor.

A făcut o pasiune pentru fiecare cusătură şi, deşi la prima vedere hainele sale sînt sofisticate, esenţa lor este simplitatea, pe care Balenciaga a căutat-o întreaga sa viaţă. Un alt capitol la care a excelat este culoarea. Dintotdeauna negrul, acel inegalabil negru de Spania, a fost vedeta colecţiilor sale. A adăugat, cu talent şi inspiraţie, marouri - de la ciocolată la alună - aquamarin, galben-prăfuit sau aprins, albastru-electric şi nuanţe de oranj şi verde. Iar uneori, foarte rar, a folosit ţesături cu imprimeuri şi broderii.


Tag-uri: moda, stil, creatori, vedete


- Coafura si machiajul anilor '60 (65 visits)

- Stilul vestimentar boem (35 visits)

- Casa de moda Lanvin (28 visits)

- Gentile Louis Vuitton (26 visits)

- Sandalele (26 visits)

- Verighetele vedetelor (25 visits)

- Istoria Blugilor (23 visits)

- Machiajul anilor '30 (21 visits)

- Casa de moda Chloe (21 visits)

- Casa de moda Balenciaga (21 visits)

- Despre Giorgio Armani (19 visits)

- Trenciul (18 visits)

- Marchesa (16 visits)

- Anii '60 in lumea modei (15 visits)

- Geanta Hermes (14 visits)


Categorie: Moda  - ( Moda - Archiva)

Data Adaugarii: 21 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :